Ertuğrul Günay: Düğüne, Şenliğe Gider Gibi Bir Seçim Olmasını İstiyorum

AK Parti İzmir milletvekili adayı olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, düğüne ve şenliğe gider gibi bir seçim olmasını istediğini söyledi.

AK Parti İzmir milletvekili adayı olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, düğüne ve şenliğe gider gibi bir seçim olmasını istediğini söyledi. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı parti merkezinde ziyaret eden Günay, siyasetin ülkeye farklı kulvarlarda hizmet edilen uygar bir yarış olduğunu belirtti. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte CHP’yi ziyaret eden Günay’ı, parti il teşkilatının bulunduğu bina önünde herhangi bir yetkilinin karşılamaması dikkat çekti. Kat girişinde asansörden inen Günay, burada da CHP’den kimseyi göremeyince, “Karşılayan yok mu?” diye seslendi. İçeride bekleyen CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, “Gazetecilerden gelemiyoruz.” diye karşılık vererek Günay’ın yanına geldi.

Ziyarette konuşan Bakan Günay, Meclis‘te grubu bulunan partilerin il teşkilatlarını ziyaret ettiğini söyledi. Bayır ile birlikte uzun yıllardır siyasetin içinde olduklarını kaydeden Günay, deneyimli siyasetçiler olarak yeni kuşaklara güzel örnek olmakla yükümlü olduklarını dile getirdi. Görüş alışverişinde bulunmak üzere ziyarete geldiğini belirten Günay, ”Düğüne şenliğe gider gibi bir seçim olsun istiyorum. Böyle bir düşüncemi ifade etmek için geldim.” dedi.

Geçmiş yıllarda ne yazık ki siyasetin ülkede bir hizmet yarışı değil, bir polemik yarışı, bir çekişme, tartışma vesilesi olarak algılandığını belirten Günay, “Bunun bedellerini ülkemiz geçmiş yıllarda ödedi. Siyaset, herkesin ülkeye hizmet etmesi için farklı kulvar ve fikirlerde yaptığı uygar bir yarıştır, öyle olmalıdır. Doğru olan neyse, İzmir halkı özgür bir ortam içinde seçimini yapsın. Seçim yarışını da seçim akşamı bırakalım. Buradan seçilmiş olanlar, İzmir’e ve Türkiye’ye hizmet etmek işbirliği içinde olmalıyız. Bakanlığımın bütçesi oybirliğiyle geçti, İzmirli arkadaşlarımız da vardı.” dedi.

“Eski bir CHP’li olarak güzel karşılandınız. Neler hissediyorsunuz?” sorusuna Günay, “Ülkemiz demokrasisi adına iyi bir olgunluk noktasına ilerlediğimizi hissediyorum. Ben geçmiş yıllarda rahmetli Ecevit’in, SHP’nin kapısına bir görüşmeye geldiğinde görmüş olduğu muameleyi çok üzüntüyle gözlemlemiştim. Demek ki demokrasi, Türkiye’de daha olgun bir noktaya doğru taşınıyor. Ben CHP’yi elbette önemsiyorum. Uzun yıllarda siyaset yaptım. Uzun yıllar görüş ayrılıklarımız oldu, yönetim kademesiyle özellikle. CHP’den istifa ederek başka bir partiye katılmadım. Benim iradem dışında üyelik bağım çözüldü. Bağımsız bir insandım ve siyaset yapma hakkımı kullandım. Herkesin böyle bir hakkı var.” cevabını verdi.

Günay, ülkede üç seçim kazanarak gelen bir iktidar varken topluma umut veren, gittikçe gelişen, demokrasi konusunda kararlılığı pekişen bir muhalefet partisi olmasının Türkiye için bir kazanç olduğunu anlattı. O açıdan CHP’deki gelişmeleri dikkatle izlediğini belirten Günay, şunları söyledi: "Türkiye’de halka umut veren birden fazla siyasi parti olursa bundan ülke ve demokrasi kazanır. Bir dönem Türkiye’de demokrasi dışı bazı eğilimler gündeme fazla gelmişse ve Türkiye şu anda onun bedellerini ödüyorsa bir açıdan muhalefetin umut vermemesinden de kaynaklanıyor.”

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır da Günay’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Bu arada Günay‘ın geldiğini duyan Konak Belediyesi‘ne çalışan taşeron şirketten atılan işçiler, CHP‘yi protesto etti. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP milletvekili adayları Alaattin Yüksel, Güldal Mumcu ve Musa Çam‘ın fotoğrağlarının üzerini çizen işçiler, "CHP‘nin yalancı adaylarına geçit vermeyeceğiz" yazılı pankartlar taşıdı.