Bakan Günay‘ın İzmir Ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir‘de seçim çalışmaları kapsamında CHP ve MHP il başkanlıklarını ziyaret etti. Bakan Günay, "Siyasi çekişmelerin yaşanmayacağı bir seçim dönemini kamuoyuna ve halka göstermek için siyasi partilerimizi ziyaret ediyoruz" dedi.

AK Parti İzmir milletvekili adayı olan Bakan Günay, CHP İzmir İl Başkanlığı‘nı ziyaret etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte CHP binasına gelen Günay, kapıda CHP İl Başkanı Tacettin Bayır tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılamanın ardından Bakan Günay, Bayır‘ın makamına geçti. Günay, "Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" diyerek Bayır‘a yanında getirdiği çikolataları ve çiçekleri takdim etti. Bayır, "Sayın Bakanımızın nezaket ziyaretinden ötürü

kendisine çok teşekkür ediyoruz. Artık seçim sürecinde genç kuşakların daha çok siyasette ön plana çıkmasını istiyoruz. Bakanımızla geçmiş dönemlerde birlikte çalışma fırsatı yakalamıştık. Artık geçmişte yaşanan siyasi gerginlikler sona erdi. Demokratikleşme süreci başladı" dedi.

Bakan Günay ise, "Siyasi partilerimizi bugün ziyaret ettik. Yarın valimizle birlikte Expo konusunda son detayları konuşacağız. Geçtiğimiz yıllarda polemik ve çekişmelerle dolu olan siyasi arena şimdi yerini demokratikleşmeye bıraktı. Aynı zamanda İzmir‘den milletvekili adayı olmam münasebetiyle İzmir‘in sorunlarını İzmir‘deki siyasi partilerden dinlemek için ziyaretlerimizi yoğunlaştırdık" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "CHP İzmir İl Başkanlığı‘ndaki bu sıcak karşılama size ne gibi duygular yaşattı?" sorusuna Günay, "Ülkemizin demokrasi açısından çok iyi noktalara geldiğinin farkına vardım. Cumhuriyet Halk Partisi‘ni önemsiyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi‘nden istifa ederek ayrılmadım. Bağımsız olarak siyasi hakkımı kullanmak için ayrıldım" karşılığını verdi.

Günay, Türkiye‘de halka umut veren birden çok siyasi partinin olmasıyla Türkiye‘nin ve Türk halkının kazanacağını sözlerine ekledi. Bakan Günay, daha sonra MHP İzmir İl Başkanlığı‘nı ziyaret etti. Günay, MHP İl Başkanlığı‘na giderken bölge esnafına da ziyarette bulundu. Dükkanlara giren ve esnafın dertlerini dinleyen Günay, bir ayakkabı boyacısında ayakkabısını boyatırken kısa bir süre boyacıyla sohbet etti. Günay, boyacıya 10 TL verdi.

Günay, MHP İl Başkanlığı‘nda ise İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan, MHP İzmir Milletvekili adayları Müsavvat Dervişoğlu ve Şenol Bal tarafından karşılandı. Günay, "Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" diyerek yanında getirdiği çikolataları ve çiçekleri İl Başkanı Türkaslan‘a takdim etti. MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan, "Demokrasinin beşiği İzmir‘de demokrasinin güzel örneklerini yaşıyoruz. Bakanımızın ziyaretlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Günay, "Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı‘nın zarif ev sahipliğine teşekkür ediyorum. Halkın milli iradeye, demokrasiye sahip çıktığı özel coğrafyalardan birindeyiz" diyerek İzmir‘e verilen öneme dikkat çekti. Günay, "Siyasi çekişmeler yaşamadan düğüne, şenliğe gider gibi seçimlere gitmeliyiz. Seçim sürecinde partilerimizi ziyaret ederek demokrasinin gücünü halka ve kamuoyuna göstermek için bu ziyaretleri yaptık ve sürdüreceğiz" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Bakan Günay, Konak, Buca ve Güzelbahçe AK Parti ilçe teşkilatlarını ziyaret etmek üzere MHP İzmir İl Başkanlığı‘ndan ayrıldı.

Kaynak: İHA