Uşak’Ta “Ana Kız Okuldayız Kampanyası”

Uşak’ın Banaz ilçesinde “Ana Kız Okuldayız” kampanyası kapsamında açılan kurslarda okuma yazma öğrenen 60 kursiyere sertifikaları verildi.

Uşak’ın Banaz ilçesinde “Ana Kız Okuldayız” kampanyası kapsamında açılan kursları bitiren 60 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. Kursiyerler sertifikalarını Vali özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak’tan aldı. Belediye Düğün Salonu‘nda düzenlenen törene, Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Banaz Kaymakamı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve kursiyerler katıldı.

"Ana Kız Okuldayız" kampanyasını önemsediklerini ve Banaz ilçesinde kampanya kapsamında bugüne kadar bin 240 kişinin okuma yazma öğrendiğini ifade eden Vali Özdemir Çakacak, kampanyada 81 il içerisinde 6. sırada yer aldıklarını bildirdi. Vali Özdemir Çakacak törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Başbakanımızın değerli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen ve tüm zamanların en büyük okuma yazma kampanyası olan Ana Kız Okuldayız kampanyası devam ediyor. Kampanya başladığında 81 il içerisinde 69. sırada yer alıyorduk. Şuanda 6. sırada yer alıyoruz. Geldiğimiz bu nokta kampanyaya verdiğimiz önemi ortaya koymaktadır. Hedefimiz ilimizde okumaz yazmaz vatandaşımızın kalmamasını sağlamaktır”

Uşak’ın eğitim alanında son yıllarda ciddi başarılara imza attığını ve eğitimdeki başarının artarak devam etmesini arzu ettiklerini de belirten Vali özdemir Çakacak, “ Bu kampanya kapsamında sertifika alan kadınlarımızdan torunlarını üniversiteye kadar okutmalarını istiyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın üniversiteye kadar okumaya devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA