Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar Ağrı‘da

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı (TZOB) Şemsi Bayraktar, Ağrı‘ya gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar Ağrı‘da
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı (TZOB) Şemsi Bayraktar, Ağrı‘ya gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.

Şemsi Bayraktar, ilk olarak Ağrı Ziraat Odası Başkanlığı‘na yeni seçilen Yavuz Aydemir ve ilçe ziraat odalarının başkanlarıyla yemek yedi.

    Beraberindekilerle Ağrı Valisi Ali Yerlikaya‘ya nezaket ziyaretinde bulunan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, daha sonra Ağrı Ziraat Odası Başkanlığı‘na geçerek oda başkanlarıyla bir toplantı yaptı.

    Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan TZOB Başkanı Bayraktar, bu bölgelerde çiftçilerin tarım ve sulama gibi konularda bilinçsiz olduğunu belirterek, birçok konuda çitçiye eğitim vereceklerini dile getirdi.

    Basınçlı sulama sistemlerinin bu bölgede hızlı bir şekilde yayılması için çalışacaklarını ifade eden Bayraktar, Türkiye‘nin su zengini bir ülke olmadığını, su imkânlarını da su kaynaklarını da verimli kullanmak ve yeni nesillere de bu kaynakları doğru bir şekilde tüketmeden, israf etmeden aktarmak zorunda olduklarını kaydetti.

    Bu bölgelere gelerek çiftçileri dinleme imkânı bulduklarını anlatan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Buralarda çiftçilerimiz kredi almada zorluklar yaşıyor. Bunu çok önemsiyorum ve gerekeni yapacağız. Bu bölgede ayni ve nakdi krediler olmazsa, çiftçi üretime devam edemiyor. Çiftçilerimizin öz kaynağı yeterli değil. Çiftçilerde öz kaynak olmadığı zaman çiftçi üretimi neyle yapacak? Tabi kredi ile yapacak. Çiftçimizin Ziraat Bankası‘ndan düşük faizli krediler almasını sağlamamız lazım. Bu konuyu Ziraat Bankası Genel Müdürüyle görüştük. Ancak Ziraat Bankası Genel Müdürü talimatına rağmen bazı şube müdürlerimiz bu para geri dönmez endişesiyle finansman kullandırmıyorlar. Bu bölgeye 10 milyon lira ayrılıyor. Bu bölge için yeterli değil. 100 milyon ayrılmalı ki hayvancılık ilerlesin. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız.‘‘ diye konuştu.