Eski Bakan Yücel: Antalya’Da Yaşıyor Olsam Chp Ve Mhp’Ye Oy Vermekte Zorlanırım

Eski Turizm Bakanlarından Bahattin Yücel, CHP ve MHP’yi seçim beyannamelerinde turizme gereken değeri vermemekle suçladı. Sahillerin muhalefetin oy deposu olduğunu ifade eden Yücel, "Antalya’da yaşıyor olsam muhalefet partilerine oy verirken çok zorlanırım." dedi.

Eski Turizm Bakanlarından Bahattin Yücel, CHP ve MHP’yi seçim beyannamelerinde turizme gereken değeri vermemekle suçladı. Sahillerin muhalefetin oy deposu olduğunu ifade eden Yücel, "Antalya’da yaşıyor olsam muhalefet partilerine oy verirken çok zorlanırım." dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından dördüncüsü düzenlenen Turizm Buluşmaları adlı etkinliğin konuğu, Necmettin Erbakan’ın başbakanlığındaki Refahyol hükümetinde Turizm Bakanı olarak görev alan Bahattin Yücel oldu. Yücel programda, turizm sezonu öncesi fırsatlar ve riskler konusunu anlattı. ATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılım az oldu. 200 koltuklu meclis salonundaki koltukların dörtte üçü boş kaldı. Dinleyicilerin yarıdan fazlasını da toplantıyı takip eden basın mensupları ile ATSO çalışanları oluşturdu.

ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak’ın konuşmasıyla başlayan programda Bahattin Yücel 2 saate yakın kürsüde kaldı. Türkiye’nin önemli bir turizm ülkesi haline geldiğine dikkat çeken Yücel, bu nedenle ‘turizm ticareti’ yapan hiçbir kurum ve kuruluşun Türkiye ile ilişkilerini ikinci plana atmayacağını belirtti. Yücel, bir milyonu aşan nitelikli yatağın, orta ve büyük gövdeli 300 yolcu uçağının, havacılık alanındaki yeni yatırımların, yüksek eğitime devam eden 70 bin öğrencinin, yeni marinaların, Anadolu’daki yeni otel yatırımlarının Türkiye’nin bu sektördeki başarıları olduğunu vurguladı. Yücel, konuşmasında turizmin taşıdığı risklere de dikkat çekti. Türkiye’nin klasik pazarı olan Avrupa ülkeleri ile Rusya Federasyonu’nun dışında yeni pazarlara yönelmesi gerektiğini ifade eden Yücel, artış beklenen Ortadoğu pazarındaki son gelişmelerin bu beklentiyi boşa çıkarma riski olduğunu kaydetti. Bakan Yücel, Ortadoğu’daki özgürlük arayışlarına rağmen Arap ülkelerinden gelenlere ‘kesinlikle karşı çıkılmaması gerektiği’ tespitinde bulundu.

Konuşmasının son bölümünde AK Parti, CHP ve MHP’nin seçim beyannamelerinde yer alan turizm politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Bahattin Yücel, özellikle muhalefet partilerini eleştirdi. Muhalefetin turizm politikalarının gerçeklikten uzak olduğu saptamasında bulunan Yücel, özellikle CHP’nin bazı vaatleri için ‘facia’ değerlendirmesinde bulundu. CHP’nin limanlara yanaşan yat ve gemilerden alınan harç ve vergileri indirmeyi vaat etmesi için, ‘büyük bela’ tabirini kullanan Yücel, muhalefet partilerini ‘oy depoları olan sahillere’ sahip çıkmamakla suçladı. Muhalefetin için ‘Yüzde 42’yi bu bölgelerden alıyor‘ diyen Yücel eleştirisini şu sözlerle sürdürdü: "Turizm çok önemli bir sektör. Bu iki parti yüzde 42’lik oyu bu bölgelerden alıyor. Sahiller onların oy depoları, yaşam bölgeleri. Ancak onların bu bölgelerin en önemli sektörüne yaklaşımı bu. Ben bu bölgede yaşıyor olsam, Antalya’da muhalefet partilerine oy verirken çok zorlanırım. Politikaları iyi değil."

Bahattin Yücel, programa turizmcilerin ilgi göstermemesine ve katılımın az olmasına ise "Az ama öz oldu." şeklinde espriyle yaklaştı.