Başbakan’A Özel ‘One Minute‘ Markalı Takım Elbise (Özel)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta yaptığı ‘One Minute‘ çıkışını takım elbise markasına dönüştüren Konak Tekstil, ilk satışlarını Sudan, Azerbaycan ve Irak’a yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta yaptığı ‘One Minute‘ çıkışını takım elbise markasına dönüştüren Konak Tekstil, ilk satışlarını Sudan, Azerbaycan ve Irak’a yaptı. Firma, Başbakan‘a da isim hakkını kendilerine hediye ettiği için özel bir takım elbise dikti. Adı, One Minute Davos konulan takım elbise, Osmanlı tuğrası içinde One Munite yazısı içeren bir arma taşıyor. Şirket, özel ürününü, seçimlerden önce Başbakan Erdoğan’a hediye edecek. Firmanın CEO’su İsmail Ilık, “ Başbakan bize One Minute markasını hediye etti bizde ona takım diktik.” dedi.

    Konak Tekstil Üst Düzey Yöneticisi İsmail Ilık, ‘One Minute‘ olarak tescil ettirdikleri marka hakkında Cihan’a açıklamalarda bulundu. Davos sürecinde Başbakan Edoğan’ın One Munite olayı yaşanınca bunu resmetmeyi kararlaştırdıklarını kaydeden Ilık, çıkardıkları 5 markanın yanına ‘One Minute‘ü de eklemeye karar verdiklerini aktardı. Markanın sloganı, ‘Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Duruşunuz değişsin One Munite.’ olarak belirlendi.

    İsmail Ilık, isim hakkını aldıktan sonra üretime ve ihracata başladıklarını aktarırken, şu bilgileri verdi:

     “Geçen ay itibariyle takımları diktik. İl bazında bayiler verdik. ilk satışı Azerbaycan ve Sudan’a yaptık. Sudan’ın kalıpları farklı olduğu için oraya yerel renk ve kalıplara göre üretim yaptık. Irak, Suriye ve Azerbaycan‘da satışlarımız başladı. Daha da artacağına inanıyoruz. Kuzey Irak’ta Erbil ve Süleymaniye’de bayi açacağız. Her ülkenin 1 numaralı markası olmayı hedeflediyoruz. Markayı, uluslararası birçok ülkede de tescilledik. Üretimi, İstanbul’da yapıyoruz. Sadece bu ay 2 bin adet ürettik."

"DAVOS‘TA GİYDİĞİ TAKIMI İSTEYECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan’a özel olarak diktikleri takım elbiseyi de en kısa sürede hediye edeceklerini söyleyen Ilık, “Elimizde One Munite ve öbür tarafından RTE yazılı takım var. Onu hediye edeceğiz. Kendisinden de Davos’ta giydiği takım elbisesini hediye olarak istiyoruz. Böyle bir hediyeleşme olursa çok seviniriz. Hazırlığımızı yaptık. Kendisiyle görüşmeye çalışacağız. Seçimler öncesi olacak.” diye konuştu.

    Başbakan için takım elbisesi dikmek için ciddi araştırma yaptıklarını söyleyen Ilık, “Başbakanımızın 54 beden 8giydiğini öğrendik. Paçasına varana kadar ölçü aldık. Özel diktik. Uygun ortamda onu vereceğiz. O bize marka hediye etti bizde ona bu markayla diktiğimiz takım elbiseyi hediye edeceğiz.” ifadelerini kullandı.