Bahçeli, Bdp‘nin Desteklediği Bağımsız Adayları Eleştirdi

Nevşehir‘in ilçelerinde seçim gezilerinde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP‘yi ülkeyi bölmeye çalışmakla suçladı.

Nevşehir‘in ilçelerinde seçim gezilerinde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP‘yi ülkeyi bölmeye çalışmakla suçladı.

Kalaba beldesinde vatandaşlara hitap eden Bahçeli, BDP’nin desteklediği bağımsız adayların seçimlere girmelerine yönelik Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararın baskı sonucu oluştuğunu kaydetti. Bahçeli, bağımsız adaylar için “Her tarafı Türkiye için eksik evrak olanlar, getirse ne olur getirmese ne olur.” dedi.

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: "Biri polise tokat atacak, biri polis panzerinin üstüne çıkacak, öbürü Van‘da tepikleyecek. Yüksekova‘da iki tane polis memuru kardeşimi yalnız bulacak, lince yönelecek. Bir tanesi hayati tehlikeyle Van‘a zor yetiştirilecek. Dünya kadar Türkiye‘nin aleyhine konuşulacak, Diyarbakır‘da, Van‘da, Batman‘da Türkiye‘yi bölmek için her türlü naneyi işleyecek, sonra da kalkacaksınız aydınıyla, gazetecisiyle, siyasetçisiyle bu zavallıların Meclis‘e yönelmesi için yargıya olağanüstü baskı yapacaksınız. Yargı da bu baskılar karşısında (Eksik evrakları getirirseniz durumu düzeltiriz) diyor. Her tarafı Türkiye için eksik evrak olanlar getirse ne olur, getirmese ne olur.‘‘