Kütahya İl Genel Meclisi’Nden Önemli 2 Karar

Kütahya İl Genel Meclisi olağanüstü toplanarak iki önemli karara imza attı. İl Genel Meclisi, 2. OSB‘nin kamulaştırılması için İller Bankası‘ndan borçlanılması gereken kredinin İl Özel İdaresi üzerinden alınmasını üstlenirken, eski otogarın yerinin TOKİ‘ye verilerek Kütahya‘ya bir spor kompleksi yapılması yönünde de karar aldı.

İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, Plan ve Bütçe Komisyonu‘nun hazırladığı ve komisyon başkanı Remzi Günay‘ın sunduğu rapor ile ilgili yaptığı açıklamada, "2 OSB‘de kamulaştırılama-yan kısımlar için 3 müteşebbis heyetinden biri olan Özel İdare, borçlanarak o kısmın kamulaştırılmasının bitirilmesini ve bununla birlikte alt yapı çalışmalarının hızlan-dırılması için 4 milyon 250 bin lira İller Bankası‘na borçlanacağız. Bu miktarı 3 yılda eşit taksitlerle ödeyeceğiz. Aynı şekilde 2 OSB de bu parayı aynı şartlarda İl Özel İdaresi‘ne geri ödeyecek" dedi.

Meclis‘in İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu ile ilgili aldığı bir diğer kararı da anlatan Durmuş şunları söyledi: "İkinci maddede Çinigar İşletmesine ait eski otogarın bulunduğu yerin TOKİ‘ye verilmesi konusu görüşüldü. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait mevcut yaklaşık 55 bin metrekarelik alanın yani stadyum, kapalı spor salonu ve diğer alanların yeşil alan olarak bırakılması öngörüldü ve buna karşılık olarak da Yoncalı ve üniversite bölgesinde 700 bin metrekare üzerine spor kompleksi yaptırılması kararı alındı."

Kaynak: İHA