Ak Parti, Ağrı Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı İl Başkanlığı, milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı İl Başkanlığı, milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

AK Parti Ağrı milletvekili adayları, havayoluyla Ankara‘dan Ağrı‘ya geldi. Havalimanında Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın ile partinin ilçe başkanları ve kalabalık bir parti grubu tarafından karşılanan adaylar, şehir merkezinde seçim otobüsüyle tur atarak vatandaşları selamladı. Adaylar daha sonra sırayla İl Başkanlığı önünde bekleyen partililere seslendi.

İlk konuşmayı yapan AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, AK Parti iktidarının 8 yılda gerçekleştirdiği icraatları anlattı. Kendilerinin bu yolculukta mafyalarla, çetelerle ve Ergenekoncularla mücadele ettiklerini belirten Başkan Abbas Aydın, halkın sayesinde mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Mücadele ettikleri bir diğer konunun ise yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar ile ilgili olduğunu anlatan Aydın, ‘‘Allah‘ın izniyle bu üç konu ile de başarılı bir şekilde mücadele edeceğiz. Hep birlikte Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinde, büyük bir sevgi, büyük bir heyecan ve büyük bir aşk ile yolumuza devam edeceğiz.‘‘ dedi.

AK Parti‘nin Ağrı‘da yine birinci parti olacağını söyleyen Başkan Aydın, parti olarak etnik ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı. Yeni adaylarla Ağrı‘nın hak ettiği noktaya geleceğini dile getiren Aydın, 4 milletvekili çıkaracaklarını iddia etti.

Milletvekili adayı Op. Dr. M.Kerim Yıldız ise AK Parti‘nin ülkeye demokrasi getirdiğini ve demokrasiye tuzak kuranları Silivri‘ye tıkadığını anlattı. Türkiye‘nin 8 yılda özellikle ekonomide büyük ilerleme kaydettiğini dile getiren Yıldız, Ağrı‘nın da bundan üniversitesiyle, TOKİ binalarıyla ve birçok yatırımıyla faydalandığını, yaşanılabilir bir şehir haline gelebilmeleri için yapılacak yatırımlar konusunda Başbakan Erdoğan‘dan söz aldıklarını söyledi.

Ağrı ikinci sıra adayı Adalet Bakanlığı Müşaviri Ekrem Çelebi ise büyük bir azim ve çalışmayla Ağrı‘yı daha ileriye taşımaya çalışacaklarını belirterek, ‘‘Ağrı‘nın geleceğini iyi görmek istiyorsak, daha çok hizmet ve yatırım istiyorsak oyu atmadan önce iyi düşünüp ona göre hareket etmek durumundayız. İnşallah Ağrı‘da 4 vekil kontenjanını alıp, ilimizi

yatırımlarla boğacağız.‘‘ diye konuştu.

Programda, üç ve dördüncü sıra adayları Fatma Salman Kotan ile Mehmet Şerif Kösen ve Belediye Başkanı Hasan Arslan da birer konuşma yaptı.

Adaylar daha sonra seçim otobüsüyle Hamur, Tutak ve Patnos ilçelerine geçti.