Bakan Çelik, Bozuk Yolların Hesabını Soracak

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, Bozova, Yaylak ve Yaslıca’yı gezdi. Sorunları yerinde gören Bakan Çelik, "Bu yollar size reva mı? Neden yapılmadığının hesabını soracağım." dedi. Çelik, yolların derhal yapılması içinde talimat verdi. Yolların yapımına 3 gün içinde başlanacak.

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, Bozova, Yaylak ve Yaslıca’yı gezdi. Sorunları yerinde gören Bakan Çelik, "Bu yollar size reva mı? Neden yapılmadığının hesabını soracağım." dedi. Çelik, yolların derhal yapılması içinde talimat verdi. Yolların yapımına 3 gün içinde başlanacak.

            Devlet Bakanı Faruk Çelik, 3 günlüğüne geldiği Şanlıurfa‘daki programını uzattı. Köyleri ek tek dolaşmaya başlayan Çelik‘in 10 gün Şanlıurfa‘da kalacağı belirtiliyor. Bozova ilçesi Yaylak ve Yaslıca beldelerinde yolun bozuk olduğunu gören Bakan Çelik, vali başta olmak üzere yetkililere talimat vererek yolun hemen yapılmasını istedi. Devlet Bakanı Faruk Çelik’i karşılarında gören vatandaşlar, “Sayın bakanım hoş geldiniz. Sizi Allah gönderdi. Halimizi görün.” diyerek sitem etti. Vatandaşlar, bakanın hemen talimat vererek yolun yapılmasını istemesi üzerine, “Allah sizden razı olsun. İyi ki geldiniz.” diyerek teşekkür etti. Bakan Çelik, vatandaşla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

         RAHAT UYUMAK YOK

        Yaslıca beldesinde aracından inerek bozuk ve çamur yolda yürüyüp vatandaşlarla, esnafla tek tek tokalaşıp hal hatır soran Devlet Bakanı Faruk Çelik, meydanda vatandaşlara hitap etti. “Şu an sizlerin karşısında konuşmaya utanıyorum." diyerek sözlerine başlayan Çelik, "8 yıllık AK Parti iktidarında yollarınız böyle mi olacaktı? Bu yollar size reva mı? Bu yolların neden yapılmadığının hesabını soracağım. Sanmayın ki bu yolunuz yapılıncaya kadar bizler akşam yatağımıza girip rahat uyuyacağız. İnanın bu yolunuz yapılmadan bana rahat uyku yok." dedi.

            Yolların yapılması için talimat veren Bakan Çelik, yol yapımının 3 gün içinde başlanmasını istedi. Bütün ilçe, belde ve köyleri tek tek gezeceğini anlatan Bakan, sorunları yerinde görmek istediğini dile getirerek, "Sizlere söz veriyorum. Öncelikle bu yollarınızı hemen yaptıracağım. Diğer sorunlarınızı da, Şanlıurfa’nın bütün ilçelerini, beldelerini gezip, muhtarlar, STK temsilcileri ile de yapacağımız toplantı sonrasında bir planlama yapacağız. Biz başkaları gibi vaatlerde bulunmayacağım. Kısa, orta ve uzun vadede yapacağımız çalışmalarımızı belirleyip hemen çalışma başlatacağız. Birçok sorununuz 13 Haziran sabahına kadar bitmiş olacak.” ifadelerini kullandı.



            BAKAN ŞANLIURFA İÇİN ŞANS

            AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Gurubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Bakan Faruk Çelik ile Şanlıurfa’nın çehresinin değişeceğini ve Şanlıurfalıların yüzünün güleceğini söyledi. Milletvekili Emin Önen ise “Sayın Başbakanımızın takdiri ile 12 Haziran 2011’de yapılacak olan genel seçimlerde ilk sıra adayımız olan Devlet Bakanımız Faruk Çelik, Şanlıurfa’mız için bir şans ve bereketin işaretidir. Zira hemen gelip seçim bölgesi olan Şanlıurfa’da gezi ve incelemelerde bulundu ve bütün ilçeleri ve beldeleri de gezecekler. Vatandaşlarımızın ağzından sorunları ve talepleri öğrenildikten sonra acil sorunlar hemen çözüme kavuşturuluyor. Yaylak ve Yaslıca’nın bozuk yolları salı gününden itibaren yapılmaya başlanacak.” diye konuştu.