Ünlü Yazar İpek Ongun Alaplı’Da Okurlarıyla Buluştu

Zonguldak‘ın Alaplı Çok Programlı Lisesi tarafından düzenlenen söyleşi programına katılan Ünlü Yazar İpek Ongun, okurlarıyla buluştu.

Ünlü Yazar İpek Ongun Alaplı’Da Okurlarıyla Buluştu
Alaplı Çok Programlı Lisesi’nin davetlisi Olarak geldiği ilçede okulun düzenlediği söyleşiye katılan Ünlü Yazar İpek Ongun’a öğrenciler büyük ilgi gösterirken, Okul Müdürü Murat Can tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu‘nda düzenlenen söyleşi programına Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun eşi Dilek Çimenoğlu, Alaplı Çok Programlı Lisesi Müdürü Murat Can, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Alaplı Çok Programlı Lisesi Müdürü Murat Can, Ünlü Yazar İpek Ongun’u ilçede ağırlamaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade ederek kendisine teşekkür etti.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Ünlü Yazar İpek Ongun ise okumanın önemine değindi.

Okumanın insanların ufkunu açtığını kaydeden Ongun, öğrencilerin boş zamanlarını okuyarak geçirmelerini istedi. Kitabı ve okumayı sevdirmek için çalıştığını ve bu amaca ulaşmanın kendisi için en büyük ödül olduğunu kaydeden Ongun şöyle konuştu:

“Sizlere sürekli okuyun, okuyun diyoruz. Ama neden okuyun diyoruz. Mesele bir kitabın sayfalarını öylesine okuyup kapatmak değil, biz sadece kendi arkadaşlarımızla birbirimize söylüyor ve birbirimizden dinliyoruz. Oysa bunun dışında kocaman bir dünya var. o dünyada çok değişik insanlar, karakterler ve kültürler var, ülkemizde de çok farklı kültürler var, insan bu kültürleri okuyarak öğrenir. Bizim farklı kültürleri öğrenmemiz bizim ufkumuzu açıyor. En önemlisi hoşgörüyü sağlıyor, bağnazlık olmuyor, dar görüş olmuyor, hoşgörü oluyor. O bakımdan benim için en büyük ödül, okurlarımdan aldığım mektupların çoğunda bugüne kadar okumayı sevmezdim. Sizin kitabınızı aldığımda okumayı sevdim, ondan sonrada okumaya devam ettim, ben artık okuyorum. Bu öylesine bir sevinç çığlığı ki size anlatamam bu benim için en büyük ödül, kitabı ve okumayı sevdirmiş olmak, her türlü kitabı okumak lazım, ondan sonrada kendi kafamıza göre kararlarımızı vermek lazım. İşte okumanın asıl nedeni sizlere okuyun dememizin nedeni ufkunuzun açık olması, pencerenizin açık olması ve hoşgörü sahibi olmanız içindir. Şimdi birde nasıl okumalı var. Bunun çeşit çeşit yöntemleri var. Benim bir taşla iki kuş vurmak dediğim okuma biçimleri var. Mesela biyografileri okumak, büyük sanatçıların, büyük bilgelerin, savaşçıların ve devrimcilerin hayatları diyelim. Bunları okuyunca hem bir insanın hayatını okuyorsunuz, nasıl başlamış neler yaşamış, nerelerden geçmiş ve nerelere varmış, diyelim ki bir müzisyenin hayatını okuyorsunuz, hem o kişinin insan olarak hayatını okuyorsunuz hem de müzik ile ilgili bilgi alıyorsunuz. Bir ressamın hayatını okuyorsunuz resimle ilgili bilgi ediniyorsunuz. Şunu da belirtmek isterim ki bir konu etrafında belli bir çizgide okumanız lazım. Bir de size en büyük önerim şu anda okumak için altın fırsat diyebileceğim bir dönemdesiniz. Çünkü yaz tatilleri size ait, ileride üniversite hayatınız olacak, iş hayatınız olacak ve evleneceksiniz o zaman okuma fırsatı bulamayabilirsiniz onun şu an sizin kültürünüzün temel taşlarınızı döşemek için harika bir fırsatınız var bu fırsatı çok iyi değerlendirmelisiniz.”

Söyleşinin sonunda Alaplı Çok Programlı Lisesi Edebiyat Öğretmenli Gonca Halit Köklü, İpek Ongun ile birlikte ilçeye gelen Ekin Kitapevi sahibi Muhittin Bozan’a plaket takdim etti. Köklü ayrıca Ünlü Yazar İpek Ongun’un eşi Alpaslan Ongün’e çiçek takdim etti. ilk defa kendisine bir programda çiçek takdim edildiğini belirten Alpaslan Ongün, okul yönetimine teşekkür etti. Yazar İpek Ongun, salondaki öğrenciler ve davetlilere kitaplarını imzaladı.

Kaynak: İHA