Öğrenciler Doğan Ürgüp‘ü Ziyaret Etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yurdun değişik bölgelerinden gelen öğrencileri makamında misafir ederek bayramını tebrik etti.

Öğrenciler Doğan Ürgüp‘ü Ziyaret Etti
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Ülkü İlköğretim Okulu, Halide Edip Adıvar Anaokulu ve Sobe Kreş ve Anaokulu öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul etti. Ürgüp, Gönül Köprüsü Projesi Kapsamında Artvin‘den gelen öğrenci ve öğretmenleri ayrıca Sultan Murat Koleji tarafından kardeş okul seçilen Hakkari Yüksek Ova‘dan gelen öğrencilerle sohbet etti. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Gönül Köprüsü Projesi‘nin önemli bir proje olduğunu ifade ederek, öğrencilere kentin tarihi ve turistik özellikleri hakkında bilgi verdi. Sultan Murat Koleji tarafından kardeş okul seçilen Hakkari Yüksek Ova‘dan gelen öğrencileri de kabul eden Ürgüp, daha sonra öğrencilerden Mehmet Emin Baltuğ‘un söylediği ‘Sivas‘ın Yollarına‘ türküsünü ve Melek Koçan‘ın yazdığı İstanbul‘u anlatan şiirini dinledi. Hakkari Yüksek Ova‘dan gelen öğrenciler ise, Doğan Ürgüp‘ü Hakkari‘ye davet etti.

Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve iş adamı Orhan Örnek de hazır bulundu. Ürgüp, ziyarette bulunan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA