Kerimov Ve Jintao Ortak Deklarasyona İmza Attı

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ve Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ortak deklarasyona imza attı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ve Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ortak deklarasyona imza attı.

Pekin’deki Ulusal Halk Meclisi Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkileri ele alan Kerimov ve Jintao daha sonra ortak deklarasyona imza attı. Deklarasyonun içeriği konusunda bilgi verilemezken tarafların karşılıklı yarar perspektifinde ilişkileri ilişkileri daha da artırma adına mutabakata vardığı bildirildi.

İki lider ayrıca ülkelerini yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası güvenlik, enerji ve ekonomik konular üzerinde görüş alış verişinde bulundu.

Kerimov görüşmede Çin’i güvenli ve gelecek vadeden önemli bir partner devlet olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Kerimov, Çin’in kendilerine yakın bir ülke olarak son dönemlerde ekonomik alanda dünyada daha da söz sahibi bir konuma gelmesinden ise ayrı bir memnuniyet duyduklarına vurgu yaptı. Çin’i yakın ve dost bir ülke olarak nitelendiren Özbek lider, Çin’e yapmakta olduğu bu son ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesi adına yarar arz ettiği inancında olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerinin yıldan yıla daha da gelişmekte olduğuna da dikkat çeken Kerimov, Çinli firmaları Özbekistan’a daha çok yatırım yapmaya çağırdı.

Bugün sona erecek Çin ziyaretinde Kerimov’a bazı bakanlar, milletvekilleri, işadamları ve basın mensupları eşlik ediyor.