Taşköprü 3. Çevre Yolu Köprüsü 24 Yıl Aradan Sonra Açılıyor

Kastamonu‘nun Taşköprü ilçesinde 1985 yılında temeli atılan ve 1987 yılında tamamlanan 3. çevre yolu köprüsü Taşköprü Belediyesi‘nin girişimleri sonucu açılma aşamasına geldi.

Taşköprü ilçesinde 26 yıl önce temeli atılıp tamamlanan ve açılamayan 3. çevre yolu köprüsü Taşköprü Belediyesi‘nin girişimleri sonucu açılma aşamasına geldi. Köprünün açılmamasına tepki gösteren Ethem Mahallesi sakinleri, belediyeye teşekkür etti. Mahalle sakinleri, “Bu milli servet olan köprü bizim işlerimizi kolaylaştıracaktı. 4 kilometre olan anayola mesafemiz 500 metreye inecekti. Pancar teslimi döneminde çamurlu tarlalardan çıkan traktörlerimizin şehri kirletmemesi içinde büyük fayda sağlayacaktı. Madem açılmayacaktı. Neden inşa edildi? Bu emeklere ve harcanan paraya yazık değil mi?” dedi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan‘ın Karayolları Bölge Müdürlüğü‘ne gerekli başvurularının ardından köprünün etrafında bulunan arazilerin kamulaştırılması çalışması sonlandı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, uzun yıllardır yapılı olarak açılmayı bekleyen 3. çevre yolu köprüsünün Taşköprü‘nün gelişmesi için önemine değinerek, “Bu sayede çok sayıda köyümüzde rahata kavuşacak. Amacımız kısa sürede kamulaştırma çalışması tamamlanan 3. çevre yolu köprüsünün ilçe halkımızın hizmetine biran evvel açılması” diye konuştu.

Kaynak: İHA