Bedri Baykam‘ın Bıçaklanması Olayının Tanığından Çelişkili İfadeler

Ressam Bedri Baykam‘ın bıçaklanmasına tanık olan ve ilk açıklamasında olayın adi bir suç olduğunu söyleyen Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Genel Sekreteri Safiye Mine Erdurak, ikinci açıklamasında olayın siyasi boyutlu olduğu imasında bulundu.

Ressam Bedri Baykam‘ın bıçaklanmasına tanık olan ve ilk açıklamasında olayın adi bir suç olduğunu söyleyen Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Genel Sekreteri Safiye Mine Erdurak, ikinci açıklamasında olayın siyasi boyutlu olduğu imasında bulundu. Saldırganı “psikopat tipli biri” olarak tanımlayan Erbudrak’ın, “Bana göre, bilinçli bir şeydi. Bence planlı bir şey diye düşünüyorum.” sözleri dikkatlerden kaçmadı.

Ressam Bedri Baykam, Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi‘nde "İnsanlık Anıtı"yla ilgili katıldığı toplantının çıkışında otoparkta uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanmıştı. Saldırının hemen ardından olayı anlatan Safiye Mine Erdurak, “Devletin polisi görevini yapacaktır. Ben bu konuda her şeyi polise bırakıyorum. Resmen bıçaklandı adam. Adi bir suç yani, sapık herifin tekiydi, erkekti. Polis yakalamaya çalışıyor." açıklamasını yaptı.

    Ardından hastane önünde kameraların karşısına geçen Erdurak, çelişkili ifadeler kullandı. İlk açıklamasında olayı ‘adi bir suç’ olarak nitelendiren Erdurak, “Sizce siyasi bir olay mı?” sorusuna, “Bilinçli yapılmış bir şey. Bunun Fenerbahçe takımını tuttuğu için yapıldığını zannetmiyorum. Hepimiz bunun bilincindeyiz.” karşılığını verdi. Bir gazetecinin ilk açıklasında adi suç ifadesini kullandığını hatırlatması üzerine Safiye Mine Erdurak, ”Adi suçlu dedim. Bana göre adi bir herif. Bunu yapan adidir yani.” şeklinde konuştu.

Saldırganın gözünün döndüğünü, kimi önüne katsa bıçaklayacağını aktaran Erdurak, “Saldırgan gözü dönmüş bir şekildeydi. Bizim üzerimize gelirken de öyleydi. Kocaman bir bıçak vardı. Zayıf ince birisi, ben sakallı hatırlıyorum. Tam bilemiyorum. Psikopat tipli bir şeydi, bilinçli bir şeydi yani bana göre. Bence planlı bir şey diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı.