Siirt Üniversitesi Eruh Meslek Yüksekokulunda İnternet Haftası Etkinliği Düzenledi

13-14 Nisan İnternet haftası kapsamında Nano Teknolojileri ve Bilişim Kulübü üyelerinin katkılarıyla Siirt Üniversitesi Eruh Meslek Yüksekokulu‘nda bir etkinlik düzenlendi. Saat 10.00‘da başlayıp 16.00‘ya kadar devam eden etkinlik iki kısım olarak sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan etkinlik günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmalarla devam etti ve yarışma programıyla sona erdi. Eruh Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. İbrahim Teğin: "Siirt Üniversitesi olarak internete verdiğimiz önemden dolayı bundan böyle her yıl internetin doğum gününü kutlamayı planlamaktayız. Bugün artık koltuğumuzdan kalkmadan dünyanın en uzak köşelerine sanal seyahatler yapabilmekte, binlerce kilometre ötedeki bilgi kaynaklarına

ulaşabilmekteyiz" dedi.

Bilgi zenginliğinin yaşandığı bir dönemde olduğumuz noktasına değinen Eruh Kaymakamı Ramazan Keskin; "İnternet sayesinde dünya artık küçük bir küreye dönüşmüştür" dedi.

Öğr. Gör. Cüneyt Özdemir yaptığı sunu çalışmasında internetin dünyadaki ve Türkiye‘deki gelişimi üzerinde durdu. Öğr. Gör. Hüsamettin Erdemci e-ticaretin insan hayatını nasıl kolaylaştırdığına değinerek e-ticarette dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durdu. Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Kaya sosyal sorumluluk ilkesine ve internette dikkat edilmesi gereken tehdit unsurlarına değinerek: "Hem kurum olarak hem birey olarak internette olduğumuz için korumamız gereken bilgiler var" dedi.

Bilgisayar Progrmcılığı 2. sınıf öğrencisi ve Bilişim Kulübü Başkanı Mehmet Başalak yaptığı konuşmada "Özgür Yazılım ve Linux Nedir" konusu üzerinde durdu. Başalak: "Topluluğumuz Üniversitemizin ve ilimizin Türkiye çapında bilimsel faaliyetlere öncülük etmesi amacıyla kurulmuştur" şeklinde konuştu.

Halime Pektaş isimli öğrenci insanların devlet hizmetlerine elektronik olarak ulaşabilecekleri "E-devlet" konulu sunusunu yaptı. Etkinlik Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinden Birgül Alp‘in "Bilişim Hukuku", Mert Butay Kızılkan‘ın ""Yeni İnternet Teknolojileri", Hazal Nas‘ın "Sosyal Ağlar ve Facebook", Zınar Kaçmaz‘ın "Google Arama Motorunu Etkin Kullanma Yolları" başlıklı konuşmalarıyla devam etti. Son olarak düzenlenen yarışma programıyla Öğr. Gör. Cüneyt Özdemir öğrencilere internetle ilgili

sorular sordu ve kazananlara ödülleri verildi.

Kaynak: İHA