Bilinmeyen numaraların bilinmeyen adamı

Bilinmeyen numaraların gıcık olunan adamı Burçin Bildik, reklamdaki karakterini ve kendini anlattı. İşte bilinmeyen numaraların bilinmeyen adamı...

Bilinmeyen numaraların bilinmeyen adamı
Bilinmeyen numaraların gıcık olunan adamı Burçin Bildik CNN Türk ekranlarında yayınlanan beşN birK programının dün akşamki bölümünde Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

- Sizi herkes mağlum reklamdan tanıyor. Pek çok izleyicide antipati yaratmış durumdasınız. Bu kasıtlı yaratılmış bir şey mi?
Bir kesimde böyle bir şey var ama bunun tam karşılığında da bir bu kadar seven var.

-Sizi insanlar gıcık buluyorlar bundan sıkıntı duyuyor musunuz?
Sanıyorum yaptığı, girdiği o tavır ve sunuş şekli bugüne kadar hiç alışılmamış bir tavır. Kendini paralarcasına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben o karakteri dışarıdan seyrettiğim zaman bende hayretler içinde kalıyorum. Bir insan nasıl bunları yapabilir diye... Mesela evde kendi kendime yapmaya çalışıyorum olmuyor.

-Birisinden esinlendiğiniz bir şey mi, eşcinsel bir şarkıcıyı mı canlandırıyorsunuz?
Hayır aslına bakarsanız o karakterin cinsel kimliği önde değil. Biz ona eşcinsel diyemeyiz. Ama biraz narin bir adam. Benim göstermek istediğim, bu konsepti oluştururken yaşın üstüne çıkmış, tabiri caizse biraz tohuma kaçmış, artık bir de bir türlü ünlü olamamış, ekilmesi de geçmiş, son anda demişleri ki, bak sana böyle bir şey var, bununla patlarsın. Patlarsın deyince bu da varını yoğunu oraya koymuş, onunla çalışmaya çalışan biri. Tabi bunu yaparken yaptıklarının farkında değil, aslında ne kadar sevimli olduğunu düşünüyor. Çünkü ona demişler ki, belki de cinsel tercihi ile ilgili konuşursak belkide hiç öyle biri değil. Fakat sen bunu biraz kırılırsan insanlar seni daha çok severler deyince o biraz abartmış. Çünkü kendisinin üzerine oturmayan bir şey de yapıyor, fazla farkında olmadan yapıyor onları. Dolayısıyla bire bir işe eş cinsel yaftası o karaktere yapışmaz ama feminen olduğu doğrudur.

-Peki siz kimsiniz?

Ben daha önce de bir kaç önemli firmanın reklam yüzü oldum. Orada da bambaşka bir karakteri oynadım. Ben profesyonel hayatımı şarkı söyleyerek kazanıyorum. Rum tavernalarında çalışıyorum. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Halk oyunları bölümünde eğitim aldım, dansçıyım aynı zamanda ama oyunculukta benim diğer işim. Bunların hepsinin karışımı bir adamım.

-Peki o şöhret yakalandı mı?
Ben yaklaşık 20 yıldır sahnedeyim ama televizyon farklı bir dünya. Gerçekten 70 milyona ulşabailiyorsunuz. Bu reklam kampanyası beni bir çok eve soktu.

-Reklamın iyisi kötüsü yoktur derler doğru muymuş?
Ben şuna inanıyorum, iyi reklamın açıklamasını yapmak lazım. Bana göre iyi reklam, ulaşması gereken yere ulaşandır. Şu anda en azından bu firmanın adı bir şekilde duyuldu.

-Hedef ne?
Benim her iki yaşantımda kendi içinde belli bir yerde zaten ve bu paralel gidecektir bundan sonra da. Reklam ve televizyon dünyası ağırlanarak devam edecek.

BEYAZ GAZETE