Silopi İlçe Tarım Müdürlüğü, Köylüleri Kürtçe Bilgilendiriyor

Şırnak’ın Silopi İlçe Tarım Müdürü Mustafa Osmanoğlu, tarım danışmanları ile birlikte köy ziyaretlerinde bulunarak vatandaşları bilgilendiriyor. Köy toplantılarında Türkçe bilmeyen köylülere Kürtçe olarak anlatılıyor.

Silopi İlçe Tarım Müdürlüğü, Köylüleri Kürtçe Bilgilendiriyor
Şırnak’ın Silopi İlçe Tarım Müdürü Mustafa Osmanoğlu, tarım danışmanları ile birlikte köy ziyaretlerinde bulunarak vatandaşları bilgilendiriyor. Köy toplantılarında Türkçe bilmeyen köylülere Kürtçe olarak anlatılıyor.

    Silopi İlçe Tarım Müdürü Mustafa Osmanoğlu, ziraat mühendisleri Şeyhmus Tekin ve Mustafa Bal, ilçeye bağlı tüm köyleri ziyaret ederek, vatandaşları Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı makine ve ekipman alımları konusunda bilgilendiriyor. Bu amaçla Üçağaç köyü Ziristin mezrasını da ziyaret eden tarım ekiplerini köylüler sıcak ilgi ile karşıladı. Köy evinde gerçekleştirilen toplantıda İlçe Tarım Müdürü Mustafa Osmanoğlu köylülere Kürtçe olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgiler aktardı. Köylülerin sorunlarını da dinleyen Osmanoğlu çeşitli konularda köylüleri bilgilendirdi.

    Köy evinde gerçekleştirilen toplantının sonunda İlçe Tarım Müdürü Mustafa Osmanoğlu, bir açıklamada bulundu. Tarım danışmanları ile birlikte Ziristin mezrasındaki köylüleri ziyaret ettiklerini söyleyen Osmanoğlu, amaçlarının köylüleri kırsal kalkınma yatırımları konusunda bilgilendirmek olduğunu açıkladı. Osmanoğlu, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde makine ve ekipman alımlarında verilen yüzde 50 hibeden faydalanılması için vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Onları yerlerinde ziyaret ederek çaylarını içtik. Güzel bir değerlendirme toplantısı oldu. Umarım bu toplantı yararlı olmuştur. Bütün köylerimizi ziyaret ediyoruz. Gerek kırsal kalkınma yatırımları olsun, gerek Tarım Sigortaları Havuzu(Tarsim) olsun diğer tarım konularımızın hepsinde tek tek köylerimizi dolaşacağız. Köylülerimizi ve çiftçilerimizi bilgilendireceğiz. Daha modern tarıma geçmelerini sağlamak için biz bütün gücümüz ile çalışacağız.” diye konuştu.

    Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgi veren Osmanoğlu şöyle dedi: “Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmaktır. Daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetini düşürerek ulusalar arası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için ‘Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında çiftçilere hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50‘si yoluyla destek verilmesi kararlaştırılmıştı. Programdan yararlanmak isteyen çiftçiler 25 Nisan’a kadar başvuru yapabilecek."

    Üçağaç Köyü Muhtarı Musa Padır, İlçe Tarım Müdürlüğü ekibinin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı köylüler adına memnuniyetini ifade etti.