Bbp İzmir İl Başkanı Bereket: Kocaoğlu, Sözünüze Sadık Olun

BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun, geride bıraktığı yedi yılda verdiği sözleri tutmadığını iddia etti.

Bbp İzmir İl Başkanı Bereket: Kocaoğlu, Sözünüze Sadık Olun
BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun, geride bıraktığı yedi yılda verdiği sözleri tutmadığını iddia etti. Bereket, "Kocaoğlu, yaptığı hizmetleri anlatırken Dünya Ticaret Merkezi çukurunun bu haliyle kalmayacağını, metro konusunun bir an evvel çözüleceğini, belediyenin finansman yapısının güçlendiğini, körfezi hükümetle birlikte temizleyeceklerini, bin otomatik kavşak yapılacağını ve benzeri çalışmaları anlattı. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, vaadettiği hizmetlerinse metro çalışmalarına benzememesini temenni ediyoruz." dedi.

Bereket, iki yıl önce şüpheli bir helikopter kazasında vefat eden merhum BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin yaşatılması için Başkan Kocaoğlu‘na sözlü ve yazılı olarak taleplerini iettiklerini de hatırlatarak, "Her seferinde, en kısa zamanda isteğimize cevap alacağımıza dair sözünüze ne oldu? Vefatıyla sadece bizi değil, bütün Türk ve İslâm coğrafyasını yasa boğan şehit liderimizin ismini, İzmir’de adına yakışan bir yere vermek bu kadar zor muydu?" şeklinde konuştu. Yazıcıoğlu‘nun Kocaoğlu‘nu ziyaret ettiğini anlatan BBP İl Başkanı Bereket, şunları kaydetti: "O gün basın huzurunda yaptığı konuşmada, ‘Bir belediye başkanı, bir siyasi partiden seçilir. Seçildikten sonra yakasındaki rozeti çıkarır ve kendisine oy versin ya da vermesin herkesin başkanı olur.‘ demişti. Şehit liderimizin bu sözünü size özellikle hatırlatmak isterim. Şayet size takılan ‘Büyük Başkan‘ lakabını gerçekten haketmek istiyorsanız sadece CHP‘lilerin değil, herkesin başkanı olun. Bu çağrıyı size, liderinin vefatına rağmen 1 milyonun üzerinde oy almış bir siyasi partinin il başkanı sıfatıyla yapıyorum. Bu konudaki çağrılarımıza, sadece siyasi korkular sebebiyle kulak tıkamayın, sözünüze sadık olun. Size yakışan bu olacaktır."