Yabancı Uyruklu Öğrencilerin De Türkiye’De Bir Dikili Ağacı Oldu

Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Vakfı (KARVAK) ile Elmadağ Kaymakamlığı ve Elmadağ Belediyesi işbirliği ile hatıra ormanı oluşturuldu.

Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Vakfı (KARVAK) ile Elmadağ Kaymakamlığı ve Elmadağ Belediyesi işbirliği ile hatıra ormanı oluşturuldu. Elmadağ Kaymakamlığı’nın Lalahan bölgesinde vakfa tahsis ettiği hatıra ormanına 1000 civarında fidan dikildi. KARVAK Başkanı Yaşar Türkkorur, amaçlarının yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de bir dikili ağacı olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

    Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ve Kavrak Vakfı Başkanı Yaşar Türkkorur’un yanı sıra ağaç dikme programına 60 kadar yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

    Ağaç dikmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen öğrenciler “Artık bizim de bir değil onlarca dikili ağacımız oldu” diyerek mutluluklarını belirtti.     

    KARVAK Başkanı Yaşar Türkkorur, yabancı uyruklu öğrencileri Türkiye’ye geldikleri günden bu yana Türk misafirperverliğinin örneklerini gösterdiklerini dile getirerek, “Öğrencilerimizi ülkemize geldikleri günden mezun oldukları güne kadar vakfımızda misafir etmekteyiz. Öncelikle Türkçe’yi öğretip, daha sonra da Türk örf ve adetlerini, ülkemizin önemli yerlerini geziler tertipleyerek tanımalarını, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve harç paralarını temin etmekteyiz. Vakıf merkezimizi de onların hizmetine tahsis ederek, ortak buluşma noktaları olarak kullanmalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda her ülkenin kendi kültürünü de diğer ülkelere ve bizlere tanıtmalarına imkan veriyoruz. Vakıf merkezimiz bir bakıma mini bir Birleşmiş Milletler Topluluğu şeklinde.” dedi.

Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek de vakfın hizmetlerini takdirle karşıladıklarını belirterek, “Bizim de sosyal sorumluluk kapsamında ülkemize misafir olarak gelen bu öğrencilere ne tür bir katkımız olursa seve seve yaparız. Bu itibarla hatıra ormanı tekliflerine hemen gerekli girişimleri yaparak olumlu cevap verdik ve bu hizmeti kendilerine vererek öğrencilerimizin ülkemize ve sorumluluk bölgemize bir hatıra ormanı yapmalarına katkıda bulunduk.” açıklamasını yaptı.