Kktc Dış Basın Birliği Başkanlığı‘na Yeniden Fevzi Tanpınar Seçildi

KKTC‘nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan ve ülkede görev yapan yabancı basın kuruluşlarının temsilcilerini çatısı altında toplayan Dış Basın Birliği Olağan Genel Kurulu‘nda başkanlığa yeniden Fevzi Tanpınar seçildi.

KKTC Dış Basın Birliği‘nin Olağan Genel Kurul toplantısı birlik binasında yapıldı. Birlik üyeleri ilk olarak Dış Basın Birliği bahçesindeki Medya Onur Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu ve çelenk koydu. Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar yaptığı konuşmada, anıtta isimleri yer alan meslektaşlarının Kıbrıs Türk halkı ve Kıbrıs‘a hizmet ettiklerini belirterek, "Onlar bugün bizlerin birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu görseler mutlu olurlardı" dedi. Tanpınar, anıtın meslektaşlarına verdikleri

değerin bir göstergesi olduğunu da söyledi.

Anıt önündeki törenin ardından genel kurula geçildi. Genel kurulda İstiklal Marşı‘nın okunmasının ve konuşmaların ardından Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar, Kurucu Başkan Özer Hatay‘a şükran plaketi verdi. Daha sonra divan oluşturuldu. Divan başkanlığına Omaç Başat, üyeliklere de Hüseyin Gürlek ile Raşıt Özgür getirildi. Genel kurulda daha sonra yeni tüzük onaylandı. Mali ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından yeni yönetim kurulunun seçimine geçildi.

Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar, genel kurulda yaptığı konuşmada, birliğin KKTC‘nin dışa açılan penceresi durumunda olduğunu söyledi. 1992 yılında kurulan birliğin kurumsallaştığını ifade eden Tanpınar, birliği kendilerinden sonra gelen meslektaşlarına devrederken daha iyisini isteme hakkını ancak kendilerinden öncekilerden daha iyi bir şeyler yapmaları halinde bulacaklarının bilinci ile çalıştıklarını kaydetti. Tanpınar, dünyada basının dördüncü güç olduğunu, birlik üyelerinin dördüncü güç olma

yanında Kıbrıs Türk halkının haberlerini dünyaya en doğru şekilde duyurma misyonunu da taşımakta olduklarını ifade etti. Uluslararası kamuoyunda ses getirmek için 19 yıldır çalıştıklarını kaydeden Tanpınar, basının dördüncü güç olmaktan çıkıp "güçlerin medyası" haline gelmemesi için mücadele ettiklerini söyledi. Dış Basın Birliği‘nin kurulduğu günden bu yana sadece üyelerinin değil tüm Kıbrıs Türk medya çalışanlarının yanında olduğunu ifade eden Tanpınar, birliğin KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki

köprülerin genişletilmesi, daha sağlıklı hale gelmesi için çabalarını sürdürdüğünü vurguladı. Tanpınar, "Dış Basın Birliği, KKTC ve Kıbrıs Türkünü tanıtmayı ve anlatmayı kendine misyon edinmiştir" diye konuştu.

Dış Basın Birliği Kurucu Başkanı Özer Hatay da, yıllarca milli mücadele ve gazeteciliği birlikte yürüten kişiler olarak görevlerini devrettikleri yeni nesli birlik ve beraberlik içerisinde görmekten mutlu olduğunu söyledi. Hatay, birliğin daha iyi günlere taşınacağına inandığını belirtti.

Yeni yönetim kurulunda 2. Başkan Taner Gönül, Genel Sekreter Züleyha Karaman Sağıroğlu, Mali Sekreter Yaşar Suvat, Dış İlişkiler Sekreteri Sefa Karahasan, İletişim Sekreteri Birol Bebek, Eğitim Sekreteri Gazi Yüksel oldu. Yedek üyeler Harun Uçar ve Oshan Sabırlı‘dan oluştu. Yeni tüzüğe göre oluşturulan Başkanlar Konseyi‘ne ise Özer Hatay, Akay Cemal, Hüseyin Alkan, Metin Çatan ve Mesut Günsev getirildi. Başkanlar Konseyi Sekreteri de Emine Sivri oldu.

Denetleme Kurulu Rasıh Reşat, Ali Ruhluel ve Onur Çelik‘ten oluşurken; yedek üye Erdal Erek kurul sekreteri seçildi. Özcan Özcanhan, Yavuz Apaydın ve Ali Yalıman Onur Kurulu‘nu oluştururken; Engin Esendemir kurul sekreteri ve yedek üye oldu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeleri ise Fevzi Tanpınar, Teoman Turan, Hüseyin Turan ve Cem Kar; yedek delege Emre Diner olurken, Basın Kartı Komisyonu üyesi Duygu Tuncer oldu.

Kaynak: İHA