Vali Aksu Parkı‘nın Peyzaj Çalışmalarında Sona Gelindi

Gaziantep‘in Araban İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Vali Aksu Gençlik Parkı‘nda başlatılan peyzaj çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirterek parkın açılışını Mayıs ayı yapacaklarını bildirdi.

Başkan Özdemir yaptığı açıklamada, 1957 yılında ilçe olduğu tarihten bu yana bir parkı bulunmayan Araban‘ı 2010 yılı içerisinde çok güzel ve gerçek anlamda bir parka kavuşturmak için belediye olarak çalışma başlattıklarını söyledi.

Belediye olarak maddi imkansızlıklar içerisinde çalışma başlattıklarını dile getiren Başkan Özdemir, göreve geldikten hemen sonra ilçenin hizmet ve yatırım ihtiyaçlarını belirlediklerini ifade etti.

Başkan Özdemir, belediyenin kıt imkanlarıyla yoğun bir çalışma başlattıklarını kaydederek, "Atıl bir araziyi andıran parkta çalışma başlattık. Burayı gerçek anlamda bir parka dönüştürdük. 28 dönümlük park alanına sosyal tesisler yaptık. Bir misafirhane ve üç yapay şelale inşa ettik. Çocuklar için çocuk oyun grupları, yetişkinler için spor aletleri monte ettik. Parkı her yaştan insanın gün boyu ilgi gösterdiği bir alan haline getirdik. Yaklaşık bir yıldan beri sürdürdüğümüz peyzaj çalışmalarımızda son

aşamaya geldik. Amacımız parkımızı Mayıs ayı içerisinde tamamlayıp açılışını yaparak bölgenin en güzel parkı yapmak" dedi.

Kaynak: İHA