Rektörlük Kupası Satranç Turnuvası Sona Erdi

Sinop Üniversitesi (SÜ) Satranç ve Bilardo Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen ‘Rektörlük Kupası Satranç Turnuvası‘ sona erdi.

İki gün süren turnuvalara çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Kıyasıya geçen turnuva sonucunda erkekler kategorisinde Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Rıdvan Demir, kızlar kategorisinde de Eğitim Fakültesi öğrencisi Selda Bahadır birinciliği paylaştı.

Satranç ve Bilardo Kulübü Akademik Danışmanı Yardımcı Doç. Dr. Süleyman Özdemir, turnuvanın mayıs ve kasım aylarında tekrarlanacağını söyledi. Özdemir, "2009-2010 akademik döneminde bahar şenlikleri kapsamında ilk kez bir satranç turnuvası düzenleyen Satranç ve Bilardo Öğrenci Kulübü olarak bahar şenlikleri öncesinde bir turnuva düzenledik. Üniversitemizin tüm fakülte ve yüksekokullarından öğrencilerimiz turnuvaya büyük katılım gösterdi. Mayıs ayında yapılacak olan bahar şenliklerinde de bir satranç turnuvası düzenleyecek olan kulüp üyelerimiz, önümüzdeki yıl kasım ayında da güz turnuvası düzenleyecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA