‘Geleceğe Güvenle Yürümek‘ İçin Kitap Dağıtıldı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gerçekleştirilen SODES tarafından desteklenen ‘Geleceğe Güvenle Yürümek‘ projesi, eğitime önemli katkılar sağlıyor.

Proje kapsamında Yunus Emre İlköğretim Okulu‘nda eğitim gören öğrencilere soru bankası kitapları dağıtıldı. Kitap dağıtımını Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse gerçekleştirdi. Proje‘nin 80 Bin TL bütçeli, SODES destekli bir proje olduğunu dile getiren Vali Sodan, kitap dağıtımı sırasında öğrencilerle sohbet etti.

SYDV tarafından yürütülen projeyle ilgili "Sağlıklı bir toplum; bedensel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı bireylerden oluşur. Bireylerin tüm yönleriyle sağlıklı olabilmesi ise, çocukların çok yönlü gelişimine önem vermek ve kaynak ayırmakla mümkündür. Yatırımların en etkilisi çocuklar için yapılan yatırımdır. Çünkü her yönden sağlıklı yetişmiş bir çocuk, gelecekte yaratıcı, üretici, çok yönlü düşünebilen, yaratıcı ve bilimsel problem çözme gücü yüksek, etkili iletişim kurabilen kendisi ve çevresiyle barış

içinde yaşayabilen, gizli güçlerini en etkili bir biçimde kullanabilen, kendisini gerçekleştirmiş mutlu bir yetişkin, hak ve sorumluluklarını bilen nitelikli bir vatandaş olacaktır" denildi.

Projede; yoksul ailelerin çocuklarının başta kitap olmak üzere eğitim araç-gereçlerine ulaşılabilirliklerinin arttırılması sağlanırken, bu vesileyle ders çalışma alışkanlığının arttırılması da amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde, 1800 kitap dağıtımının yanı sıra 80 öğrencinin dershaneye kaydedildiği öğrenildi.

Kaynak: İHA