Eğitim Sen‘den Yabancı Öğretmen Projesine Tepki

Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, Milli Eğitim Bakanlığı‘nın, yabancı öğretmen istihdam etmeyi planlamasının, Türk öğretmenlere yapılmış bir saygısızlık olduğunu savundu.

Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, Milli Eğitim Bakanlığı‘nın, yabancı öğretmen istihdam etmeyi planlamasının, Türk öğretmenlere yapılmış bir saygısızlık olduğunu savundu.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı‘nca yabancı öğretmen istihdam edilmesinin planlandığını hatırlattı. Çetinkaya, "Anlaşılan o ki bakanlık, çocuklarımızın İngilizceyi öğrenemediğini düşünmekte ve bunun sorumlusu olarak ise Türk öğretmenlerini görmektedir. Hiçbir öz eleştiri yapmayan, müfredat programlarını yenilemeyen, buna rağmen faturayı kendi yetiştirdiği öğretmenlerine kesen Milli Eğitim Bakanlığı, böylesine ‘saçma’ bir proje ile öğretmenlerimizi karalamıştır. Bugün İngilizce öğretmenlerini yurt dışından getirmeye kalkışanlar, yarın hangi branştan öğretmenleri yurt dışından getirecektir? İngilizce öğretmenlerinden sonra sıra fizik, kimya, biyoloji öğretmenlerine mi gelecektir? Bu ülkede tam 350 bin atanamayan öğretmen vardır. Bu ülkede öğretmenler atanamadıkları için perişan olmuşlardır. Bu ülkede öğretmen adayları sokaklara, kahve köşelerine itilmiştir. Bu ülkede öğretmenler eline pankart alıp, eylem yapmakta ve ‘atanmak istiyoruz’ diye feryat etmektedir." diye konuştu.



"Milli Eğitim Bakanı projenin ataması yapılmayan öğretmenleri etkilemeyeceğini, yabancı öğretmenlerin Türk öğretmenlerle birlikte derslere gireceğini söylüyor" diyen Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İngilizce öğretmenlerimiz de çok iyi bilir ki yabancı öğretmen istihdam ederek, çocuklarımıza İngilizceyi öğretemeyiz. İngilizce eğitim metotları içinde düşündüğümüzde de ithal öğretmen istihdamı doğru değil. Zira bu yöntem daha önce de denendi. 1960’lı yılların sonunda ABD’den gönüllü İngilizce öğretmenleri geldi, ancak çocuklarımız yine İngilizce öğrenemedi." Çetinkaya, bu projeyi hayata geçirmeyi planlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yu, Türk Eğitim-Sen olarak kınadıklarını belirtti.