Bayburt’Ta Çiftçilere Meyve Fidanı Dağıtıldı

İlkbaharın gelmesiyle birlikte ağaçlandırma çalışmalarının başladığı Bayburt’ta Tarım İl Müdürlüğü de çalışmalarına hız vererek ildeki çiftçilere çeşitli meyve fidanları dağıttı.

Tarım İl Müdürlüğünde yapılan meyve fidanı dağıtım törenine; Bayburt Valisi Kerem Al, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak, PMYO Müdürü Abdullah Şahin, İl Jandarma Komutanı Alb. Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Aydıntepe Kaymakamı Abdullah Şen, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyaeddin Babacan, kurum amirleri ve çitçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul; “Bilindiği üzere Bayburt ilimizin arazi varlığı 373 bin 950 hektardır. Bunun yaklaşık 131 bin hektarı ekilebilir tarım alanıdır. Bu arazinin yüzde 65 kıraç yüzde 35’i ise sulanabilir tarım arazisidir. Son yıllarda özellikle Sayın Valimizin gölet yapımı ile ilgili çok gayretli çalışmalarından dolayı bu sulanabirli tarım alanları gittikçe artış göstermekte, buda ayrıca Tarım İl Müdürlüğü olarak da bize ayrı bir sorumluluk getirmektedir. Öncelikle bu alanların çeşitlilik açısından geliştirilmesi modern tarım imkanlarının o alanlara kavuşturulması, gerek verim açısından, gerekse kalite açısından verimliliğin arttırılması açısından bizimde İl Müdürlüğü olarak çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir. Bu çalışmaları yürütürken özellikle Sayın Valimizin büyük destekleri İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinin destekleri İl Özel İdaresinden temin edilen kaynakla değişik projeler uygulamaya konulmuştur. Buların bir tanesinde meyveciliği geliştirme projesidir, yaklaşık 4 bin 800 adet 6 çeşit meyveden oluşan bir seri ile kapalı bahçeleri kurdurmayı planlıyoruz. Bu gün itibariyle meyve fidanlarını dağıtacağız tekniğine uygun olarak dikimlerini sağlayacağız. Fidanların dikiminden sonra Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından sık sık kontrollerinin yapılması sağlanacaktır.” dedi.

Meyve fidanı alabilmek için tarım il müdürlüğüne müracaatta bulunan çiftçilere meyve fidanlarını dağıtımının yapılmasının ardından, fidanların dikimi esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar, teknik elemanlar tarafından uygulamalı olarak çiftçilere anlatıldı.

Kaynak: İHA