Bakan Bağış‘tan Elazığ Belediyesi‘ne Ziyaret

Türkiye Belediyeler Birliği‘nin ‘Belediyeler AB‘ye Hazırlanıyor Projesi‘ kapsamında düzenlenen toplantıya katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu‘nu makamında ziyaret etti.

Elazığ Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun ve toplantı için Elazığ‘da bulunan çevre il belediye başkanları ile birlikte Elazığ Belediyesi‘ni ziyaret eden Bakan Bağış, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu‘ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Elazığ‘a daha önce de geldiğini ve eski belediye hizmet binasını gördüğünü belirten Bağış, yeni hizmet binasının modern bir şekilde tasarlandığını söyledi. Bakan Bağış, "Öncelikle yeni hizmet binanız hayırlı uğurlu olsun. Eski binada yaşadığınız

zorluklara şahit olmuştum. Bugün Elazığ halkına yakışır bir belediye hizmet binasında, onlara yakışır AB standartlarında hizmet vermeniz bizi çok mutlu etti. Şeref defterine de onu yazdım, iki bina arasında değişmeyen tek şey başkanımızın ve çalışma arkadaşlarının güler yüzlü hizmet anlayışıdır. Allah sizlere, Elazığ‘a, Elazığ halkına daha iyi projeler yapmayı nasip etsin. Bu çalışmalar Türkiye standartlarını yükselten çalışmalardır. Allah gücünüze güç katsın" dedi.

Selmanoğlu ise, ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Sayın Bakanım özellikle sizi ilimizde ve belediyemizde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Açılışını geçtiğimiz aylarda Sayın Başbakanımızın yaptığı yeni hizmet binasında tüm birimlerimiz vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. İçerisinde sosyal donatıların yer aldığı binamızda kültür kongre merkezi, belediye meclis toplantı salonları gibi çok amaçlı mekanlar bulunmaktadır. Daha önce beş ayrı yerde kiralık olarak

hizmet verirken, yeni binamızla birlikte tüm birimleri aynı yere topladık. Değerli hemşehrilerimize daha iyi hizmeti verebilme şansı ve fırsatını burada yakaladık. Özellikle bu fırsatı bizlere sunan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere sizlere şükranlarımı arz etmek istiyorum" diye konuştu.

Elazığ‘ın 2011 yılında daha da modern bir vizyona sahip olacağını, gerçekleştirilecek projelerle şehrin adeta yeniden imar edileceğini belirten Selmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yıl yine hükümetin desteği ile kültür projemizi hayata geçirmeye çalışacağız. Çevre Bakanı da bu projemize büyük destek verdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nde bir ilk olma özelliğine sahip Kültür Park Projemiz 210 dönümlük bir alana inşa edilecek. Parkın içerisinde 15 bin 600 metrekarelik sosyal donatılar yer alacak. Bu sosyal alanlar; özürlüler merkezi, cami, mescit, parklar, lokantalardan oluşacak."

Kaynak: İHA