Başbakan‘In ‘Sahaya İnin‘ Telkini, Karla Mücadeleye Başarı Getirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın başta vali ve belediye başkanları olmak üzere tüm bürokratlardan halkla daha fazla iç içe olması ve çalışmaların sahadan yürütülmesini istemesi, karla mücadelede başarı getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın başta vali ve belediye başkanları olmak üzere tüm bürokratlardan halkla daha fazla iç içe olması ve çalışmaların sahadan yürütülmesini istemesi, karla mücadelede başarı getirdi. Samsun‘un yüksek kesimlerinde kardan kapanan köy yollarını açma çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi yetkilileri, iş makinesi operatörlerine moral verip köylü vatandaşların sorunlarını dinledi. İdarecilerin bu ziyareti sonrası, 166 olan kapalı köy yolu sayısı 1 günde 109‘a indi.

Kar yağışı bütün bölgelerde olduğu gibi Samsun‘da da yaşam şartlarını zorlaştırıyor. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, bazı ilçe, belde ve köy yollarında ulaşıma geçit vermiyor. Ağırlaşan kış şartlarına karşın Samsun İl Özel İdaresi, 45 iş makinesi ve 36 ekiple kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarını aralıksız devam ettiren karla mücadele ekiplerini ziyaret eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Muzaffer Kayaoğlu, bu şekilde onlara moral verdiklerini ve köylülerin sorunlarını dinlediklerini söyledi.

Havaların bir kaç gün daha kar yağışlı geçeceğini ifade eden Muzaffer Kayaoğlu, "Bu ziyaretlerimiz hem ekiplerimizin moralini yükseltiyor hem de köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını birebir öğrenme fırsatı sunuyor. Samsun‘da 930 köyümüz var. Kışın mevsiminin yoğun olması nedeniyle 166 köy yolumuz kapalıydı. Ziyaretlerimiz ekiplerimize güç ve çalışma şevki veriyor. Kapalı yol sayımız bir günde 109‘a düştü. Özellikle grup yollarımızı açma çalışmamız devam ediyor. Hastalar ve cenazeler noktasında en üst seviyede duyarlılık gösteriyoruz. Böyle bir durum söz konusu olduğunda tüm ekiplerimizi oraya yoğunlaştırarak problemi çözüyoruz. Aynı zamanda taşımalı eğitimin bulunduğu köylerde de çocuklarımızın okullarına sağlıklı bir şekilde gitmesi için yoğun mücadele veriyoruz." dedi.

Gerektiğinde karla mücadele ekip sayısını atırdıklarını dile getiren Genel Sekreter Vekili Kayaoğlu, "Bir yandan karla mücadele ederken bir yandan kar yağışı devam ediyor. Bunun için ekiplerimizi zaman zaman atırıyoruz. İl Özel İdaresi olarak teyakkuzdayız. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyiz." ifadelerini kullandı.



Samsun İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanlığı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü‘nün verdiği bilgiye göre kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan ilçelere bağlı köylerin sayıları şöyle: Alaçam 6, Asarcık 7, Atakum 4, Ayvacık 4, Bafra 7, Canik 7, Çarşamba 9, Havza 10, Kavak 12, Ladik 10, 19 Mayıs 5, Salıpazarı 2, Tekkeköy 4, Vezirköprü 15, Yakakent 7.