Türkiye Gazetesi İzmir Temsilcisi Ziya Yalçın Toprağa Verildi

Bu sabah vefat eden Türkiye Gazetesi İzmir Temsilcisi Yusuf Ziya Yalçın, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürü Fevzi Kahraman ile binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği akciğer rahatsızlığı nedeniyle bir haftadır İzmir Yenişehir Göğüs Hastanesi‘nde tedavi gören Yusuf Ziya Yalçın‘ın vefatı, 30 yılı aşkın hizmet verdiği İhlas grubunda büyük üzüntüye sebep oldu. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay, İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman da Yalçın‘ı ebediyete uğurlamak üzere İstanbul‘dan İzmir‘e geldi. Yalçın ailesinin yanı sıra İhlas grubuna bağlı şirketlerin üst düzey yöneticileri, çalışanları ve

binlerce kişi Işıkkent Mezarlık Camiinde toplandı. İkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Yalçın‘ın naaşı omuzlara alınarak aile mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Yalçın, burada okunan dualar eşliğinde toprağa verildi.

Yusuf Ziya Yalçın, 1941 yılında Burdur‘un Gölhisar ilçesine bağlı İbecik köyünde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümünü bitirerek Yüksek İnşaat Mühendisi oldu. Kamu kuruluşlarında görev yaptı. 1980 yılına kadar serbest çalıştı ve o tarihten itibaren Türkiye Gazetesi İzmir Temsilciliğini yürüttü. Evli ve üç çocuk babası Yalçın, bugün ikindi namazını müteakiben Işıkkent Mezarlık Camiinden cenazesi kaldırılarak aynı mezarlıktaki aile kabristanlığına defnedildi.

Kaynak: İHA