Başbakanın Katıldığı Toki Konut Kurultayını Proteso Ettiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın da katılımıyla düzenlenen Toplu Konut İdaresi‘nin (TOKİ) 2011 Konut Kurultayı‘nın gerçekleştirildiği İstanbul Kongre Merkezi önünde toplanan bir grup, Kentsel Dönüşüm Projeleri ve 3.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın da katılımıyla düzenlenen Toplu Konut İdaresi‘nin (TOKİ) 2011 Konut Kurultayı‘nın gerçekleştirildiği İstanbul Kongre Merkezi önünde toplanan bir grup, Kentsel Dönüşüm Projeleri ve 3. Boğaz Köprüsü’nü protesto etti. Çevik kuvvetin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

3. Boğaz köprüsü ile Kentsel Dönüşüm Projelerini protesto etmek isteyen yaklaşık 50 kişilik grup, Taksim Otobüs durakları önünde toplandı. ‘TOKİ, AKP, Sermaye defol. Kentlerimiz bizimdir’ yazılı pankart ile ‘Halkın barınma hakkı var‘ yazılı dövizler taşıyan grup Başbakan’ın da katıldığı TOKİ Konut Kurultayının yapıldığı Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet eşliğinde yürüyen grup, yürüyüş boyunca ‘İnsanca bir yaşam istiyoruz’ , ‘Bu ülke bu halk satılık değil’ , ‘Kongreyi yapanlar memleketi satanlar’ , ‘Sermaye defol bu ülke bu halk satılık değil’ şeklinde sloganlar attı. Kongre Merkezine yüz metre mesafedeki Harbiye Orduevi önünde grubun önü çevik kuvvet ekiplerince kesildi.

Burada grup adına bir basın açıklaması yapan Ömer Kiriş, AK Parti Hükümetinin başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde Kentsel Dönüşüm Programı adı altında çok yönlü sermaye saldırısını tırmandırdığını öne sürdü. Hükümetin 2011 yılını Kentsel Dönüşüm Yılı ilan ettiğini belirten Kiriş, “AKP, bu saldırıyı meşrulaştırmanın yollarından biri olarak, az ilerideki İstanbul Kongre Merkezi’nde yerli ve yabancı rant çevreleri tarafından desteklenen uluslar arası bir kurultay düzenlemektedir.” dedi.

Hükümetin kentsel dönüşüm projeleri ve 3. Köprü projesini protesto eden Kiriş, konuşmasının sonunda şöyle konuştu: “Bizler bu kentleri yapan emekçiler, bilim insanları, meslek odaları, gerçek sahipleri olarak bu talana izin vermeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. İstanbul’da ve ülkemizin herhangi bir yerinde bir avuç sermayedara verecek ne bir kök ağacımız, ne bir damla suyumuz, ne de bir karış toprağımız var. Kentlerimizi ve geleceğimizi yağmalamalarına izin vermeyeceğiz.”

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.