5 Kilogram 771 Gram Esrar Maddesinden 17 Kişi Tutuklandı

Adıyaman Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 5 aylık takibin ardından uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik 5 ilde eş zamanlı yaptığı operasyon kapsamında toplam 17 kişi tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ve Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğünce sokak satıcılarına yönelik yürütülen operasyon kapsamında savcılığa çıkartılan tüm şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adıyaman‘ın Gölbaşı ilçe merkezli, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve Diyarbakır illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında bayan S.Ö ile M.A, R.A, H.A, E.İ, A.Ş, E.E, H.K, T.S, A.R.A, S.İ, R.D, F.K ve A.K. olmak üzere toplam 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Gölbaşı ilçesinden 12, Kahramanmaraş‘tan 1, Malatya‘dan 1 kişinin gözaltına alındığı ve bu şahıslarla birlikte, 5 kilo 771 gram esrar maddesi ile 6 adet uyuşturucu hapın ele geçirildi. Eş zamanlı operasyon öncesinde aynı suçla ilgili olarak polis ekipleri Gölbaşı ilçesinde M.E, S.Ç ve C.Ç. isimli 3 şahısları gözaltına almış ve şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardı.

Eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 şahıs emniyetteki sorgulamalarının ardından sevk edildikleri Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, hepsini tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti.

Nöbetçi Mahkeme savcılığın talebi doğrultusunda 14 şahsın tutuklanmasına karar verdi. Polisin sokak satıcılarına yönelik yaptıkları operasyonda ele geçirdikleri 5 kilo 771 gram esrar maddesi ve 6 adet uyuşturucu hap nedeniyle toplam 17 kişi tutuklanmış oldu. Şahıslar Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: İHA