Tuzköy Havaalanı Bölgesel Oluyor

Tuzköy Havaalanı’nın bölgeselleşmesi için yapılan çalışmalar kapsamında bir araya gelen Kırşehir ve Nevşehir Valileri, il sınırında bulunan Abuuşağı beldesinde incelemelerde bulundu.

İl sınırındaki toplantıya, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Kırşehir Garnizon Komutanı Albay Osman Uçar, Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, Kırşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan ve Yardımcısı Mustafa Taş ve Abuuşağı Belde Belediye Başkanı Savaş Apaydın ile çok sayıda kurum yetkilisi katıldı.

Kırşehir‘den Tuzköy Havaalanı’na giden mevcut yol 86 kilometre iken, görüş alış verişi yapılan güzergahla ile 56 kilometreye düşürülmesi planlanıyor.

2010 yılında başlayan çalışmaları takip eden AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan‘ın Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı görüşme sonrası bir araya gelen valiler, Tuzköy Havaalanı’nın bölgesellik kazanması için inceleme yaptı. Abuuşağı beldesine Kızılırmak üzerinde kurulu köprüde bir araya gelen yetkililer, yapılacak yeni yolun ırmağın kuzeyinden mi ya da güneyinden mi daha sağlıklı olacağı konusunda inceleme yaptı. Karayolları yetkililerinin ve İl Özel İdare yetkililerinin bilgi paylaştığı projede, Kırşehir il sınırlarında kalan kısımda engel olmazken, Nevşehir sınırları içerisinde kalan yerlerde etüt çalışması yapılması kararlaştırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Tuzköy Havaalanı’nın sadece Nevşehir‘e ait değil bölgesel bir havaalanı olduğunu söyleyerek, "Bölgeselliğin ön plana çıkması için bu bağlantıların oluşturulması lazım. Bu bölgede çalışmalar yaptık. Hali hazırda Hacıbektaş üzerinden yapılan Kırşehir ulaşımı 86 kilometre, Kırşehir Valisi ile bu konuyu değerlendirdik. Bu mesafe Kızılırmak‘ın kuzeyinden veya güneyden bir güzergah ile 60 kilometrenin altına düşecek. Benzer bir çalışma Aksaray İli ile yapılacak. Burada 3 ilinde Tuzköy Havaalanı’na mesafelerinin 60 kilometrenin altına inmesini planlıyoruz" dedi.

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden ise, havaalanın bölgeselliği konusunda görüştüklerini ifade ederek, “5 il olarak Ahiler Kalkınma Ajansı bölgesindeyiz, hava ulaşımı artık çok önemli. İş dünyası ve turizme hız ve kalite kazandırıyor. Kırşehir‘den havaalanına ulaşımın daha iyi nasıl olacağını görüşüp herkes kendi bölgesinde ortak bir çalışma yapıyor. Tuzköy‘deki günlük bir olan sefer sayısını 4‘e, 5‘e çıkarmayı planlıyoruz. Aksaray ilinin de aynı talepleri olduğunu duyduk. İnsanımıza en iyi hizmeti verebilmek bir başlangıç adımı attık Herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İnceleme sonrasında, ev sahibi Abuuşağı Belde Belediye Başkanı Savaş Apaydın, misafirlere gözleme ve ayran ikram etti.

Kaynak: İHA