Vali Ramazan Sodan‘ın Hafta Sonu Mesaisi

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, hafta sonu Kahta ve Gerger ilçelerindeki çeşitli etkinliklere katılarak bir dizi açılışlar gerçekleştirdi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan beraberinde Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu hafta sonu ilçelerde etkinliklere katıldılar. Adıyaman havaalanı yolu, Kahta‘ya bağlı Göçeri Köyü ile Gerger ilçelerinde ağaçlandırma çalışmaları ve karakol açılışına katıldılar.

İlk olarak Adıyaman Havaalanı yolunun 1 kilometrelik bölümüne 780 adet fidan dikimi yapıldı. Adıyaman Havaalanı yoluna palmiye, oya ağacı, taflan ve sedir türlerinde 780 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Vali Ramazan Sodan, bu yıl yapılan çalışmalarla Adıyaman‘da toplam 95 kilometrelik yol kenarının ağaçlandırıldığını ve 111 bin adet fidanın dikildiğini belirterek, "Yapılan ağaçlandırmalarda dut, servi akasya ve palmiye fidanları kullanılmıştır. Adıyaman‘da uygun fidan türleri ve yapılan karayolu ağaçlandırmaları ile gürültü, toz ve far ışıklarına bir önlem alınmasının yanı sıra yeşil bir çevreye ve peyzaj güzelliğine de kavuşulmaktadır" dedi.

KARAKOL AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet daha sonra Kahta ilçesine bağlı Göçeri köyüne geçerek, 2010 yılında yapımına başlanarak hizmete giren Jandarma Karakolunun yeni modern binasının açılışını gerçekleştirerek karakolun arka kısmında hazineye ait 90 dönümlük alanda ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştirdi.

Vali Sodan, burada Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Göçeri köylüleri tarafından alkışlarla ve zılgıtlarla coşkulu bir şekilde karşılandı. Göçeri Jandarma Karakolunun daha önce Akıncılar Beldesi‘nde konuşlu bulunduğunu ve yapımına 2010 yılında başlandığını belirten Vali Ramazan Sodan, Akıncılar Beldesindeki hizmet binasının karakola bağlı yerleşim yerlerine uzak olması nedeniyle ve emniyet ve asayişin etkin bir şekilde sağlanması amacı ile karakolun Göçeri köyüne taşındığını ifade etti.

Vali Ramazan Sodan, son olarak Gerger ilçesine geçerek, ağaçlandırma çalışmalarını başlattı. Gerger ilçesinde 500 değişik fidan türlerini toprakla buluşturduklarını belirten Vali Sodan, burada yapılan ağaçlandırma çalışmalarının yanında Gerger halkının rahatlıkla piknik yapabileceği alternatif bir alan oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Vali Sodan, "Mesire alanı için 300 bin TL ödenek aktarılmıştır. Gerger ilçemize mesire alanının yapılması ile birlikte vatandaşlarımızın hafta sonları zaman geçirebilecekleri bir mekan oluşturulmuş olacaktır. İleriki aşamalarda buraya feribot getirmek suretiyle pikniğe gelen doğaseverlere barajın Şanlıurfa tarafında bulunan mağaraları da gezdireceğiz. Amacımız Adıyaman ilimizi ilçeleri ile birlikte daha yeşil bir Adıyaman görünümüne kavuşturmaktır" dedi.

Vali Sodan, daha sonra, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Adıyaman Valiliği tarafından Gerger ilçesine yapılan kapalı spor salonu ile sentetik çim saha da incelemelerde bulundu.

Kaynak: İHA