Rusya Liderlerinin Makam Araçları, Antik Araba Fuarında Görücüye Çıktı

Rusya‘nın başkenti Moskova‘da düzenlenen antik araba fuarında Rusya liderlerinin makam araçlarının da aralarında bulunduğu antik otomobiller görücüye çıktı.

Krocus Expo Fuar Merkezi‘nde faaliyete başlayan "Oldtimer-Gallery" fuarı, 20. Yüzyılın en ünlü arabalarını bir araya topladı.

Rus antik araba tutkunlarının akınına uğrayan fuarda özellikle Lenin, Stalin, Kruşçev, Brejnev, Andropov, Gorbaçov gibi eski Sovyet liderlerinin makam ve koruma araçları büyük ilgi gördü.

ZIS, GAZ, ZIL gibi yerli otomobillerin yanı sıra Mercedes-Benz, Citroen, Chevrolet, Volkswagen, Jaguar, Ferrari gibi yabancı markaların da ilk modellerinin sergilendiği fuarda ayrıca Kremlin garajının 90‘ncı kuruluş yıldönümü vesilesiyle ziyaretçiler için özel piyango çekilişi düzenlendi. Fuar organizatörlerinden Vladimir Kiriyev, yaptığı açıklamada, "Politik tarihimizi bu kadar güzel temsil eden araçları ilk kez bir arada toplamayı başardık. Bu fuar, Doğu Avrupa‘nın en büyük antik araba fuarıdır.

Bazı otomobil markalarının kendi fabrika müzelerinde bile bulunmayan modelleri bu fuarda toplandı. Bunlara örnek olarak Rusya‘nın ZIL, Almanya‘nın Mercedes otomobillerini gösterebiliriz. Sanat eseri denildiğinde halkımız tarafından genelde resim ve heykeller algılanıyor. Halbuki otomobil de bir sanat eseridir. Bu fuarın başlıca hedefi ziyaretçileri bu sanat dalıyla daha yakından tanıştırmaktır. Bu otomobillerin yolcuları Lenin, Stalin, Brejnev gibi ünlüler olsa da bu fuar sözkonusu yolcuları arka plana

alıyor, ön plana ise otomobillerin kendileri çıkıyor" şeklinde konuştu. Bu arada 27 Mart tarihine kadar devam edecek fuarın yaklaşık 100 bin kişi tarafından ziyaret edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA