Mdto‘dan Ödüllü Kısa Film Yarışması

Mersin Deniz Ticaret Odası‘nın (MDTO), ‘deniz‘ konusunda sinema aracılığıyla kamuoyu duyarlılığı yaratabilmek amacıyla ödüllü kısa film yarışması düzenleyeceği bildirildi. Yarışmanın birincilerine 5 bin lira ödül verilecek.

MDTO‘dan yapılan açıklamada, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Sinema Bölümü işbirliğiyle bu yıl ilk kez ‘Denizde Hayat Var/Kameram Denize Bakıyor‘ başlıkları altında ‘deniz‘ temalı kısa film yarışması düzenleneceği bildirildi. Açıklamada, yarışmanın geleneksel hale getirilmesinin planlandığı belirtilerek, ortaya çıkacak yaratıcı ve sinematografik eserler ile deniz kültürünü yaygınlaştırmanın, genç kuşaklara denizcilik kültürünü sevdirmenin ve insanlığın ortak yaşam alanlarından biri olan deniz konusunda farkındalık yaratmanın amaçlandığı kaydedildi. Yarışmayla ayrıca kısa film, belgesel ve canlandırma film yapımlarını özendirmek, bu alanlarda katkıda bulunacak yeni sinemacıları desteklemek ve gelişmesine katkıda bulunmanın da hedeflendiği vurgulanan açıklamada, yarışmanın ‘kurmaca‘, ‘belgesel‘ ve ‘canlandırma‘ olmak üzere 3 kategoride düzenleneceği ifade edildi. Yarışmaya başvuruların 30 Mayıs 2011 tarihinde sona ereceği, Ön Jüri ve Seçici Kurul tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından sonuçların açıklanacağı ve ödül töreninin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı‘nda yapılacağı bildirildi.

Türkiye‘nin ünlü yönetmenlerinden Ezel Akay, Duygu Sağıroğlu ve Mehmet Aksın ile oyuncu Yeşim Büber ile karikatürist, yönetmen Behiç Ak‘ın da aralarında bulunduğu seçici kurulların farklı kategorilerdeki değerlendirmeleri sonucunda belirlenen en iyi filmlere plaket ve her kategori için 5 bin lira para ödülü verileceği belirtildi.

Kaynak: İHA