Hastane Bahçesine Yapılacak ‘Refakatçi Evi‘nin Protokolü İmzalandı

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) tarafından Türkiye‘de ilk kez Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi‘ne ‘Refakatçi Evi‘ yapılıyor.

82. Yıl Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak olan ‘Refakatçi Evi‘nin protokolü Adıyaman Valisi Ramazan Sodan‘ın makamında imzalandı. İmza törenine Vali Ramazan Sodan, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Kılıç, 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. İsmail Güler, 82. Yıl Devlet Hastanesi ski Başhekimi Uzm. Dr. Murtaza Yetiş, İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan katıldı.

Hastanenin arka bahçesinde 175 metrekare alana yapılacak olan prefabrik yapı içersinde, 12 refakatçinin kalabileceği, içerisinde banyo ve mutfağın olacağı belirtildi.

Vali Ramazan Sodan ile İHH Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Kılıç tarafından protokol imzalandı.

Vali Ramazan Sodan, İHH tarafından yapıla hizmetin çok güzel bir hizmet olduğunu belirterek, İHH yetkililerine teşekkür etti.

Vali Sodan, kırsal bölgelerden hastalarının yanında gelen refakatçilerin bundan sonra kalacak yer sıkıntısı yaşamayacağını dile getirdi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Kılıç ise dünyanın 125 ülkesinde kalıcı eserler bıraktıklarını ve Türkiye‘de ise ilk kez Adıyaman‘da böyle bir projeye imza attıklarını ifade ederek, hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Kaynak: İHA