Harry Houdini için Google logo değişimi (Houdini Google'ı büyüledi)

Harry Houdini için Google doodle süprizi yaptı. Harry Houdini kimdir? Macar asıllı İllüzyonist Harry Houdini dünyaca ünlü sihirbazlık gösterileriyle tanınıyor.Google Harry Houdini gibi ünlü kişlerin doğum ve ölüm yıldönümlerinde logosunu değiştirerek o kişileri yaşatmaya çalışıyor.

Harry Houdini için Google logo değişimi (Houdini Google'ı büyüledi)
Google doodle'u Harry Houdini için değiştirerek ünlü sihirbazın hatırlanmasını sağladı. Dünyaca ünlü arama motoru Google Harry Houdini gibi ünlü kişlerin doğum ve ölüm yıldönümlerinde logosunu değiştirerek o kişileri yaşatmaya çalışıyor. Bugün de Harry Houdini için özel doodle çalışması yaptı.

Perşembe sabahı google.com.tr'ye tıklayanlar Google doodle'unun değiştiğini gördüler. Logoya tıkladıklarında ise Harry Houdini hakkında gelen arama sonuçlarından ünlü sihirbaz hakkında bilgi aldılar.Harry Houdini için Google doodle süprizi yaptı. Harry Houdini kimdir? Macar asıllı İllüzyonist Harry Houdini dünyaca ünlü sihirbazlık gösterileriyle tanınıyor. Google'ın logosu gece saatler 00:00'ı vurduğunda Harry Houdini için yapılan özel doodle çalışmasını devreye soktu. Google Doodle'da Harry Houdini'nin kırmızı renk üzerine yerleştiriliş bir resmi bulunuyor.

- Harry Houdini foto galerisi

-
Harry Houdini videoları

Harry Houdini için Google logo değişimi (Houdini Google'ı büyüledi),

Macar asıllı Amerikalı illüzyonist Harry Houdini'yi ünlü yapan kilitli bir sandıktan elleri bağlıyken kurtulma numarasıydı.Houdini, zincirlerle bağlanmış durumda bir sandığın içine konuyor, sandık kilitlenip halatlarla bağlandıktan sonra ağırlık eklenerek bir tekneden suya bırakılıyor ve suyun altında sandıktan çıkan Houdini tekneye dönüyordu.

Macaristan'dan ABD'ye göç etmiş bir hahamın oğlu olan Houdini'nin gerçek adı Erik Weisz'dı. Küçük yaşta trapezciliğe başladı. 1894'te evlendiği Wilhelmina Rahner, sonraları Beatrice Houdini adıyla sahne gösterilerinde kendisine yardımcı oldu.1900'lerin başlarında Houdini zincir, kelepçe, ip gibi bağlardan ve kilitli sandıklardan kurtulma gösterileri ve tehlikeli numaralarıyla uluslararası düzeyde ün kazanmıştı.