Şehzade‘de Geleneksel 2. Satranç Turnuvası

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu‘nun Türkiye ve uluslararası standartlarda bu yıl 2.‘sini düzenlediği Geleneksel 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası‘nda dereceye giren öğrenciler törenle ödüllerini aldılar.

19-20 Mart tarihlerinde, 6 tur 45 + 30 eklemeli tempo satranç esaslarına göre oynanan müsabakalara Manisa, Turgutlu, Salihli, Akhisar, Soma, Gölmarmara ve İzmir‘den 12 yaş altı, 10 yaş altı ve 9 yaş altı kategorilerde toplam 217 öğrenci katıldı. Yoğun ilgiden dolayı 9 yaş altı musabakalar, 4 kategoride Zambak, Menekşe, Karanfil ve Kardelen gruplarıyla gerçekleşti.

9 yaş altı Menekşe grubunda Tuna Onat Nalbant birinci, Samet Öztürk ikinci, Ozan Berkay Gök üçüncü, Zmbak Grubunda Kaan Kalemler birinci, Miraç Kerem Maden ikinci, Ali Emre İnce üçüncü, 10 yaş altı Karanfil Grubunda Kadir Akın birinci, Ece Özbay ikinci, Bahadır Başaran üçüncü, 12 yaş altı Kardelen Grubunda Can Aykol birinci, İdris Can Kılıç ikinci, Egemen Gök üçüncü, Bayanlar kategorisinde 9 yaş altı Menekşe grubunda Gizem Yörük birinci, İdil Gür ikinci, Ayşenaz Çal üçüncü, 9 yaş altı Zambak grubunda Bengü Şimşek birinci, İrem Kankıran ikinci, Bilge Yaren üçüncü, 10 yaş altı Karanfil grubunda Duru Tunçer birinci, İrem Dağdöven ikinci, Gizem Gürel üçüncü, 12 yaş Kardelen grubunda Ayşegül Şen birinci, Ezgi Suçsuz ikinci, Aleyna Pehlivan üçüncü, satranç problemi çözme yarışmasında ise Ali Arda Cömert birinci, Ozan Berkay Gök ikinci ve Atakan Çöl de içinci oldular.

Okulun konferans salonunda düzenlenen ödül törenine çok sayıda satranç severin yanı sıra Gölmarmara Kaymakam Mustafa Arı, Manisa Gar Müdürü Aziz Şen, TSF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Selçuk Büyükvural, TSF İl Temsilcisi Aslan Goler ve Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz katıldı. Anaokulu öğrencilerinin yaptığı iyilik yıldızları draması ve halk oyunu gösteriyle başlayan ödül töreninde daha sonra konuşmalar yapıldı. Gölmarmara Kaymakamı Mustafa Arı, idareci olarak bu tür faaliyetlere her türlü desteği verdiğini belirterek, çocukları, velileri tebrik etti, turnuvayı düzenleyen okul yönetimine teşekkür etti. MHK Başkanı Büyükvural ise, Türkiye ve uluslararası standartlara uygun bir yarışma olduğunu belirterek, turnuvaya özel bir okulun ev sahipliği yapmasının ve Çanakkale‘nin anlamını vermenin de kendisini daha çok sevindirdiğini söyledi. TSF İl Temsilcisi Aslan Goler de, "Türkiye‘de satranç hızla gelişiyor, Manisa da bu hızın üstünde gelişiyor. Bu gelişime katkı sağlayan okul yönetimine teşekkür ediyorum."dedi.

Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz ise, "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma vesilesiyle her yıl Mart ayında Geleneksel Satranç Turnuvası‘na ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Turnuvada görev alan, katılan tüm herkesi kutluyoruz. Turnuvayı Çanakkale fotoğraf sergisiyle de renklendirerek öğrenci ve velilerin sıcak ve nezih bir ortamda vakit geçirmeleri için her türlü imkanı hazırlamaya çalıştık. Yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül dağıtımına geçildi. Toplam 35 kişinin madalya aldığı müsabakalar, genel kategoriler ve bayanlar kategorisinin yanında satranç problemi çözme yarışmasında dereceye girenlere ayrıca altın, mp4 player, mp3 player ve kitap ödülleri dağıtıldı.

Kaynak: İHA