Büyükelçiye Bundesliga Yastığı

Federal Almanya‘nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Samsun‘da Seral Pamuk tarafından Alman Bundesliga Ligi‘ne ihraç edilen yastıklara büyük ilgi gösterdi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen "Ülke Günleri" kapsamında organize edilen "Samsun-Almanya İşbirliği Günü" etkinliğine katılan Almanya‘nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz‘a sürpriz bir hediye paketi sunuldu. Büyükelçi Cuntz, ziyaret ettiği Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu‘ndan Almanya‘da ihraç edilen ürünler hakkında bilgi aldı. Cuntz, ülkesine ihraç edilen ürünler arasında Alman Bundesliga Ligi‘ne gönderilen yastıklar da bulunduğunu öğrenince şaşkına döndü. Büyükelçi

Cuntz yastıkları çok merak ettiğini söyleyince Murzioğlu, hemen Alman Bundesliga Ligi‘ne ihraç edilen yastıklardan getirttirdi. Büyükelçi Eckart Cuntz, üzerinde Alman Ligi takımlarının armalı kılıfları bulunan yastıkları büyük merakla inceledi.

Aynı zamanda Samsun TSO Yönetim Kurulu üyesi olan Seral Pamuk Elyaf Sanayi Ticaret Limitet Şirketi sahibi Kadir Beytekin de, Alman Bundesliga Ligi‘ne ihraç ettikleri yastıklar hakkında Büyükelçi Cuntz‘a bilgi verdi. Yastıkları Organize Sanayi Bölgesi‘ndeki fabrikalarında ürettiklerini belirten Beytekin, "Bundesliga Ligi‘ndeki 16 takıma yastık yapıyoruz. Son üç ayda 16 takıma 114 bin mal sevkıyatı yaptık. Ürünlerimiz gerçekten çok özel ve kaliteli malzemelerden üretiyoruz. Almanya‘da da çok beğeniliyor"

dedi.

Vali Hüseyin Aksoy‘un da bulunduğu ziyarette yastıkları Ankara‘daki büyükelçiliğe götüreceğini belirten Eckart Cuntz, "Benim tuttuğum takım da Bayern Münih. Onun da içinde bulunduğu 16 takımımıza yastık ihraç etmeniz çok önemli ve değerli. Sizleri tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA