Ak Parti‘ye Ankara‘dan Milletvekili Olmak İçin 417 Aday Başvurdu

AK Parti‘ye Ankara‘dan milletvekilliği aday adaylığı için 417 kişi başvuruda bulundu. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan da Ankara‘dan aday adaylığı için müracaat etti.

2009 yılındaki seçimlerde 30 vekil çıkaran Ankara‘da, nüfus artışı nedeniyle önümüzdeki seçimlerde milletvekili sayısı 31 olacak. AK Parti, geçtiğimiz dönemde yapılan seçimlerde Ankara 1. bölgeden 8, MHP 2, CHP 5 vekil çıkarmıştı. 2. bölgede ise AK Parti 8, MHP 3 ve CHP 4 milletvekili çıkarmıştı.

AK Parti Ankara İl Teşkilatı‘na milletvekilliği aday adaylığı için rekor bir başvuru ile 417 kişi müracaatta bulundu. Teşkilatın pazar günü yapılan temayül yoklamasının ardından AK Parti Genel Merkezi, çarşamba gününden itibaren milletvekili aday adaylarını mülakata çağıracak. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları başkanlığında oluşturulacak komisyon ile aday adayları mülakata çağırılacak. Daha sonra rapor hazırlanarak, Başbakan Erdoğan‘a sunulacak. Başbakan Erdoğan ile 3 Genel Başkan Yardımcısı 1-10 Nisan

tarihleri arasında bir araya gelerek, Türkiye‘deki aday adaylarını değerlendirip listeye son halini verecek. AK Parti, 11 Nisan tarihinde Yüksek Seçim Kurulu‘na listeyi sunacak.

DEVLET BAKANI KAVAF ANKARA‘DAN ADAY ADAYI

2009 genel seçimlerinde Denizli‘den aday olan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ankara 2. bölgeden aday adayı olmak için müracaat yaptı. Başbakan Erdoğan‘ın danışmanı Mücahit Arslan‘ın babası Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ise, Diyarbakır yerine Ankara 1. bölgeden aday adaylığı için müracaatta bulundu. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi de Ankara 1. bölgeden aday adayı olurken, Ankara‘dan milletvekili seçilen Burhan Kayatürk‘ün Van‘dan aday olacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA