Nazilli’de 81 Vergi Rekortmenine Ödül Yağdı

Nazilli Ticaret Odası, odaya kayıtlı 12 meslek grupları içinde ilk üç dereceye giren kurumlar vergisi, gelir vergisi rekortmenleri, en fazla ihracat yapanlar, en fazla istihdam sağlayanlar ile odaya kayıtlı en eski üyeleri için vergi ödül töreni düzenledi

İlk üçe giren 81 oda üyesinin plaketle ödüllendirildiği törene Aydın Valisi H. Avni Coş ile birlikte çok sayıda kaymakam, belediye başkanı, oda başkanları, kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı. Plaket töreninde konuşan Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Nazilli Ticaret Odası’na kayıtlı üyelerin 2010 yılında 160 milyon 861 bin.578 dolar ihracat yaptığını ifade ederek “Türkiye’de marka kentlerin başarısında tüm kurum ve kuruluşların beraberliği yatmaktadır. Dünyayla ve kendimizle yarışmak için birbirimize çelme takmak değil, dünyadaki değişimi takip etmek zorundayız” dedi.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Sayın Mesut Yılmaz, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptıkları konuşmalarda vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğunu ve ülkenin vergilerle kalkınabileceğini ifade ettiler.

“TÜRKİYE VE DÜNYA BÜYÜK DEĞİŞİM İÇİNDE”

Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç yaptığı konuşmasında; “Mali ve küresel rekabetin belirleyici olduğu bir dünyada ayakta kalabilmek için verimli ve güçlü bir ekonomiye, bunun için de güçlü ve değerli firmalara sahip olmak gerekiyor. Piyasadaki üretim araçlarını zor şartlarda bir araya getiren, istihdam yaratan ve bununla birlikte mali yükümlülüklerini aksatmamaya gayret gösteren ülkemizin özel sektörü aslında Türkiye’nin son yirmi beş yılına damga vurmuş, kalkınmanın ancak özel sektör eliyle olabileceğini göstermiştir. 1980’lerin ikinci yarısında yatırım teşvikler, liberal ekonomi, serbest piyasa şartlan ve tam rekabet kurallarıyla dışarıya açılmaya başlayan müteşebbisimiz önemli bir özelliğini de keşfetmiştir. Bu da ülkemiz insanının girişimciliğidir. Özel sektör firmalarımız sadece alın teri değil, akıl terlerini de akıtmakta, dünyanın dört bir yanında başarı hikayeleri yazmaktadırlar. Buna karşılık bizim, yani; Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri olarak bizlerin yapması gereken tek bir şey var, o da birlikte hareket etmek. Birlikte hareket etmek için de birbirimize tıpatıp benzememiz gerekmiyor. Birliktelik için aynı duygu ve heyecanı paylaşmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de marka olmuş kentlerin başarısının temelinde şu anda bu akşam burada da şahit olduğumuz üzere tüm kurum ve kuruluşların beraberliği yatmaktadır. Bunu sağlamış bir kent olarak Nazilli’nin de yakın gelecekte büyük bir atılım yapacağına inanıyorum. Türkiye ve dünya büyük değişim içinde. Bize düşen dünyayla yarışmak, kendimizle yarışarak birbirimize çelme takmak değil. Geride kalmamak için değişimi takip etmek zorundayız. Son 10 yılda 6 katına çıkan dış ticaret hacmiyle Türkiye ekonomisinin küresel ekonomiye entegrasyonuna paralel olarak kayıt dışı ekonominin payı, geçtiğimiz 8 yılda azalma trendine girmiştir. Önümüzdeki yılların süper Türkiye’sini oluşturacak zihinlere, zihniyete ve buna uygun çalışmalara ihtiyacımız var. Özellikle sivil toplum örgütleri olarak, kayıtlı işletmelere sahip çıkmak onların daha uzun yaşamalarını sağlamak zorundayız. Sayın valimizin katılımıyla daha çok anlam kazanan bu tören aslında kayıtlı ve başarılı işletmelere sahip çıkma isteğimizin küçük bir göstergesidir. Özveriyle çalışan, üreten, ülkesine olan sevgi ve bağlılığını en güzel şekilde, vergi ödeyerek, ihracat yaparak, istihdam sağlayarak müteşebbisliğini ispat eden değerli firma sahiplerine ve mükelleflere ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

“ARTIK TÜRK MALI TAKLİT EDİLMEYE BAŞLADI”

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise konuşmasında Türk malının kalitesi nedeniyle taklit edilen ürünler arasına girdiğini kaydetti. Vali Coş, “Ülkemizin vergisini ödeyen, ülkeye katkı yapan, laf değil iş üreten, hizmet üreten, istihdam sağlayan işadamlarına ihtiyacı var. Çünkü kuru laf karın doyurmuyor ve bunun sonuçlarını da görüyoruz. Ülkemiz, ekonomik veriler itibariyle günden güne gelişiyor, günden güne güçleniyor. Güçlenme ve gelişme siz işadamlarımızın sayesinde, sizlerin ödediği vergiler sayesinde oluyor. Milletler arası rekabette de artık övünçle, gururla Türk malının arandığını biliyoruz. Hatta artık Türk malının taklit edildiğini, damgasın basıldığını memnuniyetle görüyoruz. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda, ülkemizde üretilen malları Fransa, Almanya’da yapılmış gibi damga basarak satabiliyorduk. Ayrıca şu son günlerde Libya’daki binlerce insanımızı geçmişte İngiltere’nin veya Amerika’nın yaptığı gibi o ortamdan vatandaşlarımızı rahatlıkla diğer ülkelerden önce kurtarmaya başladık. Bu da ekonomiye bağlı. Ekonomik rahatlığımızla parmak ısırtılacak bir başarıya imza attık. Bunun perde arkasında sizler ve sizler gibi milyonlarca iş adamımız ve üreticimiz var” dedi.

“VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜL YAĞDI”

Nazilli Ticaret Odası’nın düzenlediği vergi ödül töreninde en fazla istihdam sağlayan üyeler; Uğur Soğutma Mak. A. Ş. (Bin 544 çalışan) adına Uğur Grubu Genel Koordinatörü A.Gültekin Kılınç, Türker Hizmet Tabldot Ltd. Şti. (773 çalışan) adına Özgen Türker, Cevdet Aksüt ve Oğulları Koll Şti. (248 çalışan) adına Cevdet Aksüt, en fazla ihracat gerçekleştiren üyeler; 100.439.298 dolar ihracatla Uğur Soğutma Mak. A. Ş. adına A.Gültekin Kılınç, 22.897.363 dolar ihracatla Sartel Elek. Kablo Ltd. Şti. adına Ebru Portakal Gül, 10.868.766 dolar ihracatla Cevdet Aksüt ve Oğulları Koll.Şti. adına Cevdet Aksüt, en eski kayıtlı üyeler; Amasya Tarım Tic. A. Ş. (1958 yılı) adına Ferda Çağlar Erkut, Ahmet Erdem (1957 yılı) ve Ali Nazmi Erkut (1961 yılı) ile 12 meslek grubunda ilk üçe giren vergi rekortmenleri plaketle ödüllendirildi.

(ÜÖ-

Kaynak: İHA