Doğu Türkistan’da Yaşanan Zulmün Ardından

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü konu alan bir konferans düzenlediler.

Sakarya Üniversitesi Mavera Edebiyat ve Düşünce Topluluğu, tarafından düzenlenen konferans İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak Doğu Türkistan Vakfı Genel Sekreteri Hamit Göktürk katılırken, konferansı az sayıda öğrenci izledi. Konferans Sakarya Üniversitesi Mavera Edebiyat ve Düşünce Topluluğu, tarafından hazırlanan Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zulmü anlatan slayt gösterisi ile başladı. Hazırlanan slaytta Doğu Türkistan’da yaşananlar dikkat çekilirken, Çin’in baskılarına tek başına direniş gösteren Rabia Kadir’in yaşadıkları ve halkı için çektiği çile ve zorluklar anlatıldı.

Doğu Türkistan Vakfı Genel Sekreteri Hamit Göktürk ise Doğu Türkistan’da bulunduğu dönemde yaşadığı olayları, çektiği zorlukları ve Çin Hükümeti’nin baskıcı rejimini anlattı. Konferansın sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Hacı Mehmet Günay Hamit Göktürk’e plaket vererek teşekkür etti. Göktürk ise Dekan Günay’a Dobba adı verilen bir Türkmen takkesi ve Doğu Türkistan bayrağı hediye etti.

Kaynak: İHA