Bursa’daki Münevver Karabulut Cinayetinde Güvenlik Güçlerinden Titiz Araştırma

Bursa’da jandarmanın Münevver Karabulut benzeri cinayetle ilgili titiz araştırması sürüyor. Güvenlik güçleri parçalanan cesetle ilgili DNA testi sonucunu beklerken, cesedin kayıp üniversiteli Sema Karakoca olma ihtimalinin ağırlık kazanmasıyla soruşturmas

Nilüfer ilçesi Badırga Deri Organize Sanayi Bölgesi yakınlarındaki gölette, bir genç kıza ait olduğu tahmin edilen ceset bulunmuştu. Boğazında ve genital bölgesinde kesikler bulunan ve vücudunun bir kısmı parçalara ayrılan 23-24 yaşlarında bir kişiye ait ceset, savcılık tarafından otopsi için morga kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu morgundaki inceleme sürerken, kayıp üniversiteli Sema Karakoca’nın yakınlarından alınan DNA örnekleri ile cesetten alınan kan örneği detaylı araştırma için İstanbul’a gönderildi.

Ankara’dan gelen baba Mehmet Ali Karakoca, dün adli tıpta kesin olarak cesedi teşhis edememiş ancak güvenlik güçleri cesedin üniversiteli Sema’ya ait olması ihtimalinin yüksekliği nedeniyle araştırmasını bu yönde sürdürmüştü. Jandarma ekipleri, DNA sonucunu beklerken kayıp Sema’nın son olarak görüştüğü kişiler, kaybolmadan önce doğum günü partisini düzenleyen arkadaşları ve kaldığı yurttaki görevlilerle görüştü.

Cinayetle ilgili jandarmada kurulan özel ekip, bugün de Sema’nın annesi Emine, babası Mehmet Ali ve amcası Menderes Karakoca ile görüşüp detaylı bilgi topladı. Felsefe bölümü öğrencisi Sema Karakoca’nın 14 Şubat’ta Sevgililer Günü’nü kutladığı, 15 Şubat’ta arkadaşlarıyla sade bir doğum günü kutlamasında tebrikleri kabul ettiği, 16 Şubat’taki kendisi için düzenlenen geniş kapsamlı partiye ise katılmadığı öğrenildi.

Öldürülen genç kızın bardaki partiye katılma konusunda sevgilisiyle tartışıp tartışmadığını da araştıran jandarma, kaybolduğu gün öğle saatlerinde bir bankanın ATM’sinden para çeken Sema Karakoca’nın kendisine doğum günü için verilen hediyeleri de yurttaki odasında bıraktığını belirledi.

Olayla ilgili soruşturmanın hem adli tıp hem de jandarma ekiplerince titizlikle sürdürüldüğü, daha önce birçok faili meçhulü aydınlatan deneyimli ekibin bu olayı da aydınlatmasının an meselesi olduğu ifade edildi.

Kaynak: İHA