Mevsim Yağmurları Antepfıstığı Bahçelerine Yaradı

Gaziantep‘in Araban ilçesine Şubat ve Mart aylarında yağan yağmur yağışları, antepfıstığı üreticilerinin yüzünü güldürdü.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Ziraat Odasında yaptığı açıklamada, Araban ovasında üç yıl önce yaşanan kuraklık nedeniyle antepfıstığı bahçelerinin kuruma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

Etkili olan yağmur yağışlarının antepfıstığı bahçelerinde ileriye yönelik faydalar sağladığını belirten Doğan, "Soğuk havaların bitmesiyle birlikte antepfıstığı bahçelerinde canlanmalar olacak. Antepfıstığı ağaçlarının bu yağışlarla taban suyu seviyesinin artmasıyla birlikte suya ihtiyaç duyacakları yaz mevsimlerinin yağışsız kavurucu sıcak döneminde kuraklıktan kurtulmuş olacaklar" dedi.

Yağışlarla birlikte Arabanlı çiftçilerin ekonomik anlamda daha fazla antepfıstığı ürünü elde edeceklerini ifade eden Doğan, "Hem ilçe hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar. Ziraat Odası Başkanlığı olarak sık sık antepfıstığı üreticilerimizi bilgilendiriyoruz. Bu mevsimde aralıklarla devam eden mevsim yağmur yağışları antepfıstığı bahçelerinde önümüzdeki hasat döneminde yüksek verim alınmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA