Japonya‘daki Tabut Ve Ceset Torbası Sıkıntısına İzmir‘den Çözüm

Japonya‘daki deprem felaketinin ardından ülkede tabut sıkıntısı yaşandığı açıklamaları İzmirli bir tabut imalatçısını harekete geçirdi. Firma yetkilileri talep doğrultusunda Japonya‘ya tabut ve ceset torbası gönderebileceklerini açıkladı.

Japonya‘daki deprem felaketinin, ikinci dünya savaşının ardından en büyük can ve mal kaybının yaşandığı felaket olduğu belirtilirken, ölü sayısındaki ağır bilançonun yetkilileri endişelendirdiği açıklandı. Yaklaşık 7 bin kişinin öldüğü ve 11 bin kişinin ise kayıp olduğu açıklanan ülkede yetkililerin tabut ve ceset torbası sıkıntısı yaşadıklarını açıklaması üzerine İzmir‘de faaliyet gösteren bir tabut imalatçısı, talep doğrultusunda Japonya‘ya tabut ve ceset torbası gönderebileceklerini açıkladı.

Yaklaşık 3 yıldır İzmir‘de faaliyet gösterdiklerini belirten Cas Cenaze Defin ve Nakil Hizmetleri isimli firma yetkilisi Murat Buçakcı, Japonya halkının acılarına ortak olduklarını belirterek, "Biz Cas Cenaze Defin ve Nakil Hizmetleri firması olarak Japonya‘da yaşanan tabut sıkıntısı ve ceset torbası sıkıntısını giderebilecek derecede ihtiyaca karşı üretim ve imalat yapabiliriz. İmalathanede haftada standart olarak 200-300 civarında tabut üretimi yapılırken gelen talepler doğrultusunda bu sayıyı 400‘e

çıkartabiliriz" dedi.

TERCİHE GÖRE TABUT ÇEŞİDİ

Yurtdışında çeşitli firmalara da tabut ihracatı yaptıklarını belirten Buçakcı, olası talepler karşısında tercihe ve ölçülere göre de üretim yapabileceklerini belirtti. Buçakcı, "Türk halkı olarak gerekli desteği sağlamaktan hiçbir zaman kaçınmadığımızı göstermek istiyoruz. Bunun için orada yaşayan vatandaşların kendi tercihlerine göre istedikleri ağaç türünden tabut üretimini de yapabiliriz. Hangi çeşit tabut olursa fark etmez. Yeter ki yetkili makamlardan bize bir talep gelsin. Türk halkı olarak

Japonya‘ya desteğimizi sağlarız" diye konuştu.

Ceset torba üretimini de hızlandırdıklarını söyleyen Buçakcı, "Genellikle böyle doğa felaketlerinde enkaz altından çıkarılan ölü şahıslar için ağırlıklı olarak ceset torbası kullanılıyor. Bu alternatifi de göz önünde bulundurarak ceset torbası üretimine de ağırlık vermiş durumdayız" diye konuştu.

Tabut imalatı yapan firma felaket için ayrıca bebek ve çocuklar için de tabut üretimi yaptıklarını söyledi.

Kaynak: İHA