Toroslar Belediyesi Çocukların Gelişimine Katkı Sağlamak İçin Oyuncak Kampanyası Başlattı

Toroslar Belediyesi; AB Merkezi Finans ve İhale Kurumu’ndan aldığı hibe kapsamında Mersin Üniversitesi ve Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte 420 aile ve bin çocuğun faydalanacağı okul öncesi eğitimi güçlendirmeyi amaçlayan bir projeye imza attı.

Toroslar Belediyesi; AB Merkezi Finans ve İhale Kurumu’ndan aldığı hibe kapsamında Mersin Üniversitesi ve Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte 420 aile ve bin çocuğun faydalanacağı okul öncesi eğitimi güçlendirmeyi amaçlayan bir projeye imza attı. Belediye “Çocuklarımız İçin El Ele” Projesi ile oyuncak toplama kampanyası başlatıyor. 21 Mart Pazartesi günü Toroslar Belediyesi, Forum Alışveriş Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Yanı, Toroslar Sanat Kaldırımı olmak üzere 4 noktada gerçekleştirilecek kampanyada eğitsel oyuncaklar toplanacak. 12 ay sürecek proje kapsamında Toroslar ilçesinde bulunan 33 mahalleye hitap edecek Mobil Kreş ve oyuncak kütüphanesinde kullanılacak oyuncaklarla 3-6 yaş arasındaki çocukların gelişimine katkı sunması amaçlanıyor.

    Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm vatandaşlardan evlerindeki atıl vaziyetteki oyuncakları bu kampanyaya bağışlamalarını istedi. Bağışlanacak oyuncakların özellikle silah, kılıç, savaşla ilgili oyuncaklar olmamasını isteyen Tuna, yapboz, oyun hamuru, zekâ oyunları, kavram geliştirici ve beceri oyuncaklarını kabul edeceklerini kaydetti. ‘Bir çocuk da sen sevindir’ sloganı ile başlatılan kampanyanın 28 Mart tarihinde sonlanacağını belirten Tuna; “İlçemize yurdumuzun çeşitli bölgelerinden göçle gelen ve eğitim imkânlarından faydalanmayan ailelerimize, okul öncesi eğitimin önemi hakkında bilinçlendirme eğitimlerinin yanı sıra proje kapsamında hazırlanmış olan gezici mobil kreş ve oyuncak kütüphanesi ile 3-6 yaşındaki çocuklarımızın hayal dünyasını genişletmek, el becerisi kazandırmak ve zeka gelişimine katkı sağlayabilmek adına, bölgemizdeki okul öncesi eğitim kurumlarına katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Bu hizmeti Türk insanın hasletlerinden en önemlisi olan birbirine desteği fazilet sayan bir anlayışla, İlimizde yaşayan geliri müsait her vatandaşımızın katkıda bulunacağı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Çocuklarınızın evde kullanmadığı eğitsel oyuncakları, bu kampanyaya bağışlamasını teşvik edelim. Böylelikle bölgemizdeki ana sınıflarını eğitsel oyuncaklar ile donatarak çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayalım.” dedi.