Kış Sporlarındaki Başarısızlık Masaya Yatırıldı

Sarıkamış’ta kış kayak sporunda elde edilen başarısızlıkların nedenleri masaya yatırıldı.

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 19 Spor Kulübü Başkanı ile kış sporlarındaki başarısızlığı değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Sarıkamış Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Kars Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Kars Sarıkamış Kültür ve Turizm Anonim Şirket (Kar-Sar-Tur-A.Ş) Genel Müdürü Muhittin Delibaş, Sarıkamış Gençlik Spor İlçe Müdürü Ali Koçak ile 19 spor kulübü başkanı katıldı.

Toplantıda kış sporlarında yaşanan sorunlar, kayak’taki başarısızlığın nedenleri, alt yapıdan sporcu yetişmemesi gibi konular masaya yatırıldı.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, geçmiş yıllara göre kayağın iyi seviyede olmadığını ve bunun nedenlerini ortaya çıkarmak için kulüp başkanlarına tek tek söz hakkı verdi.

Kulüp Başkanları, Sarıkamış’ta değişik branşlarda bine yakın lisanslı sporcu olduğunu buna rağmen yarışmalarda derece alınmadığını, antrenörler nezaretinde bilimsel çalışma yapılmaması, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüne ait Osman Yüce Kayak tesislerinin yıllardır faaliyet göstermemesi, sporcuların yaz ve kış sürekli antrenman yapamaması, ayrıca yeterince malzemenin olmayışı gibi nedenler, kış sporlarında başarısızlığı getirdiği konusunda ortak görüşe vardı.

Kaymakam Ermiş, sorunların ortaya çıktığını, yapılması gerekenler konusunda bir an önce harekete geçilmesini gerektiğini söyledi.

Ermiş; “Kaymakamlık olarak kış sporlarının gelişmesi için her türlü fedakarlığı göstereceğiz. Alp disiplini, kuzey disiplini, snowboard ve diğer bütün branşlardaki sporcularımız için Osman Yüce Kayak Tesislerimizi Kamp Eğitim Merkezi olarak hizmete açacağız” dedi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş; “Kulüplerimiz sporcularını bir disiplin içinde Antrenörler nezaretinde çalıştıracak. Malzeme ve kamp giderleri için Kaymakamlık, Belediye ve kulüpler ortak bütçe ile hareket edecek. Bu sene sezonun sonuna yaklaştık. Gelecek yıl bu disiplinli ve birlikte çalışmamızın semeresini göreceğiz. Sarıkamışlı sporcuların her dalda büyük başarılar elde edeceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Kulüp başkanları da Kaymakam Ermiş’e vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti. Toplantı, çay, pasta ikramı ile sona erdi.

Kaynak: İHA