Hasgür: Chp, İktidar Aşkı Uğruna Asılsız Vaatlerde Bulunuyor

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, CHP’nin bedelli askerlikle ilgili düzenlemeler getiren kanun teklifini TBMM Başkanlığı‘na sunmasını, "İktidar aşkı uğruna asılsız vaatler" olarak yorumladı.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, CHP’nin bedelli askerlikle ilgili düzenlemeler getiren kanun teklifini TBMM Başkanlığı‘na sunmasını, "İktidar aşkı uğruna asılsız vaatler" olarak yorumladı. Teklifin genel seçimden önce verildiğine dikkat çeken Hasgür, “Yıllardır Meclis‘teler, bu konu da defalarca gündeme geldi. O dönemde sesi çıkmayanlar, seçime iki ay kala böyle bir teklif veriyor. Genel seçim yaklaştıkça, muhalefet partilerinin de telaşı artıyor. AK Parti vatandaşımızın karşısına, ‘Vizyon 2023’ beyannamesiyle ve 12 yıllık projelerle çıkıyor. Ellerinde ülkemiz için yapacakları uzun vadeli plan ve projeleri olmayan muhalefet ise günübirlik işlerle uğraşmaya devam ediyor. Ağızları var konuşuyorlar, tutmazsa yalanlıyorlar, ‘Kişisel görüştür‘ deyip üstünü örtüyorlar. Ne yapacaklarını, ne söyleyeceklerini bilmiyorlar.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Hasgür, CHP’nin bu vaatlerinin, geçmiş dönemlerdeki asılsız seçim vaatlerini, Süleyman Demirel’in herkesin beş fazlasını vermesini, Tansu Çiller’in herkese iki anahtar vaadini, Bülent Ecevit’in bütün köyleri kent yapmasını, Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ı idam etme sözünü hatırlattığını vurguladı. Vatandaşın seçim dönemlerindeki vaatlere itibar etmediğine dikkat çeken İbrahim Hasgür, “Bu seçimde de etmeyeceklerdir. Ülke yönetimi, ciddiyet ve her alanda hesap kitap gerektirir. Bu hesaptan yoksun olan muhalefet, sırf iktidar aşkı uğruna asılsız vaatlerde bulunuyor. Bu vaatlerin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını kendileri de çok iyi bilmekte. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 2009‘daki yerel seçimlerde, İstanbul‘u kazandığı takdirde orada yaşayan bütün fakirlere 600 lira maaş verme taahhüdünde bulundu. CHP’ye genel başkan olduktan sonra Sayın Başbakanımız defalarca çağrıda bulundu. Başta İzmir olmak üzere, yönetimi CHP‘de olan belediyelerde bu vaadi yerine getirmelerini istedi. Var mı bu yönde atılan bir adım? Yok, olamaz da.” dedi.