Çanakkale Zaferi’Nin 96. Yıl Dönümü Iğdır‘Da Kutlandı

18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi‘nin 96. yıl dönümü Iğdır‘da törenle kutlandı.

Çanakkale Zaferi’Nin 96. Yıl Dönümü Iğdır‘Da Kutlandı
18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi‘nin 96. yıl dönümü Iğdır‘da törenle kutlandı.

Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı‘ndaki Atatürk ve Şehit Mehmet Çavuş anıtlarına çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı atışıyla devam etti. Daha sonra Iğdır Kültür Sarayı’nda devam eden programda konuşan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya, 18 Mart 1915 tarihinde yapılan Çanakkale Savaşı’nın yüzyıllar boyu dünya coğrafyasının büyük bir bölümüne adaletle hükmeden Türk ulusunun dünyada adeta var oluş mücadelesi olduğunu söyledi. Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale Muharebesi‘nin ayrı bir önemi olduğunun altını çizen Güzelkaya, “Çünkü Çanakkale Savaşı yaşam hakkını şerefi ile elde eden büyük Türk milletinin yok olan özgürlük ve bağımsızlığını yeniden kazanabilmesi için emsali görülmemiş bir kahramanlık destanıdır.” dedi.

Programda, günün anlam ve önemini slayt eşliğinde anlatan 5. Hudut Alay Komutanlığı’nda görevli Piyade Üsteğmen Hıdır Dönmez ise geride bırakılan yüzyılın başında Anadolu topraklarında Türk ve dünya tarihinde ender rastlanan bir savaş yaşandığına vurgu yaptı. Çanakkale Savaşı‘nın Türk ve dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Dönmez, “Bu savaşta Türk askeri devrin en güçlü donanmasını ve ordularını, her türlü imkânsızlığa rağmen mağlup etmiş, Çanakkale‘nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.‘‘ ifadelerini kullandı.

Programda izleyenlere duygulu dakikalar yaşatan ‘Çanakkale Destanı‘ adlı oratoryo da gösterildi. Törenlere, Iğdır Vali vekili Türker Çağatay Halim, Iğdır Garnizon Komutanı Albay Hasan Nevzat Taşdeler, Belediye Başkanı vekili Ahmet Adıyaman, kamu kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.