Çanakkale Tiyatrosu Valiyi Ağlattı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programında düzenlenen tiyatro Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ı ağlattı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programında düzenlenen tiyatro Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ı ağlattı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi‘nin 96. Yıldönümü, Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen ilk tören, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık ve Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ın Atatürk Anıtı‘na çelenk koymasıyla başladı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, çelenk töreni sonrası Adıyaman Üniversitesi‘nde devam etti. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, Adıyaman Lisesi öğrencileri, “Bağışla Bizi Çanakkale” adlı gösteriyi sahneledi. Çanakkale ruhunu yansıtan duygu yüklü gösterilerde, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, şehit aileleri ve diğer katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Adıyaman Üniversitesi‘ndeki program sonrası Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet, Adıyaman Belediye Mezarlığı‘ndaki şehitliği ziyaret ederek, mezarlara çiçek bırakıp dua ettiler.

Vali Ramazan Sodan daha sonra şehit ve gazi ailelerine askeri gazinoda bir yemek verdi. Yemekte, şehit ailelerine seslenen Vali Sodan, şehitliğin, mertebelerin en yücesi olduğunu belirterek, vatan toprakları uğrunda ettikleri yemine sadık kalarak, güzel bir amaç ve güzel bir gaye için canlarını hiç çekinmeden seve seve feda eden bütün şehitlere Allah’tan rahmet dilediğini kaydetti.